Page content

Tapioca Pudding met Frambozen - snel klaar

Tapioca Pudding met Frambozen - snel klaar

Tapioca pudding... een tussendoortje of dessert dat al lang op ons to-do lijstje staat om eens uit te proberen.

En met frambozen erbij (die hier toch nog genoeg in de diepvries zitten, want op verse frambozen is het nog wel even wachten) lijkt me dat best wel een lekkere combinatie.

Dus uitproberen maar... we hebben er al zin in :-) 

Wat heb je nodig om Tapioca Pudding te maken?

  • 2 cups amandelmelk
  • 1/3 cup tapioca
  • 1 cup kokosmelk
  • 1 cup frambozen
  • snuifje zout
  • eventueel honing als je het zoeter wil, maar wij doen dit er niet in
  • enkele extra frambozen om af te werken
  • steelpan of kookpot - klopper

Hoe maak je Tapioca Pudding met Frambozen?

Voor je eraan gaat beginnen, kan je best de Tapioca bolletjes (of pareltjes) enkele uren laten weken in 1 cup amandelmelk. Dit is niet niet altijd nodig, voor sommige soorten Tapioca is dat niet nodig (gewoonlijk staat dit wel aangegeven op de verpakking). Voor de zekerheid hebben wij de Tapioca toch een half uurtje tevoren even te weken gezet in de steelpan waarin het bereid gaat worden.

Voeg dan de tweede cup amandelmelk toe en roer alles goed door. Dit gaat dan samen op het vuur tot het kookpunt, van als het begint te koken mag je de kokosmelk toevoegen en op een kleiner vuurtje 10 minuten laten pruttelen. Zorg ervoor dat je vanaf het begin heel de tijd erin blijft roeren (met een klopper), want anders zakken de tapiocabolletjes naar de bodem en gaan ze daar blijven kleven en aanbakken.

Voeg daaraan de frambozen, het snuifje zout en eventueel de honing toe en roer dit met de klopper goed door terwijl het nog 5 minuten langer op het vuur blijft.

Al roerend kan je de tapiocapudding alvast een beetje laten afkoelen (want warm is hij nog erg dun en lopend, hoe meer afgekoeld hoe steviger hij wordt) en dan overscheppen in kommetjes. Je kan deze pudding warm opdienen, maar ik vind hem lekkerder als hij helemaal afgekoeld is (dan komt er wel een beetje een soort velletje bovenop).

Net voor het opdienen leg je er nog enkele frambozen bovenop... smakelijk!

Tapioca Pudding met Frambozen - gezond dessert of tussendoortje - glutenvrij, zonder suiker, zonder melk

Tip: in de wintermaanden maken we ook graag een tapiocapudding variant met chocolade in plaats van frambozen 'chocolade-tapioca-pudding'

 

Comment Section

0 reacties op “Tapioca Pudding met Frambozen - snel klaar

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website