Page content

Groene Smoothie met verse Spinazie en Mango – Lekker!

Groene Smoothie met verse Spinazie en Mango – Lekker!

Gisteren namiddag scheen het zonnetje heerlijk toen we naar de zelfoogsttuin gingen om weer ons aandeel verse bio-groenten te gaan oogsten. We waren dus eigenlijk wel content dat we toch weer tot zondag hebben gewacht om onze oogst van de voorbije week te gaan verzamelen. Hoewel we ons ook al enkele keren in de pletsende regen voorgenomen hadden om niet meer tot de laatste oogstdag van de week te wachten :-)

En met de oogst waren we ook weer erg blij, zoveel lekkers…

Deze lekkere herfst-groenten (en einde-zomer-groenten) mochten we meenemen: peterselie, sla, venkel, chinese kool, prei, wortelen, aubergine, groene boontjes, restje snijbonen, rode kool, spinazie, blauwe rapen, rode en gele ajuinen. (we waren van plan om er een foto van te maken, maar toch weer vergeten)

Lang geleden dat we nog eens verse spinazie konden oogsten… en het was ineens een grote portie, zeker genoeg om 2 keer warm van te eten en 2 keer smoothie mee te maken. Dus vandaag verse spinazie-smoothie gemaakt om in het namiddag-zonnetje van te genieten… njammie!Verse Spinazie en Mango om Groene Smoothie van te maken - Lekker!

Groene Smoothie met Spinazie en Mango

In de lente maakten we deze groene smoothie ook al erg vaak omdat we hem zo lekker vinden. Tijdens de zomermaanden hadden we geen verse spinazie, dus kwamen er andere variaties van groene smoothies in de plaats, die meestal ook wel erg lekker waren. Maar nu waren we toch wel blij dat er weer verse spinazie klaarligt om smoothies van te maken.

Hoe maak je een lekkere groene smoothie van spinazie?

  • een goede portie verse spinazie in de blender doen
  • (wij proppen de blenderkan helemaal vol, als je pas groene smoothies gaat drinken, kan je best met iets minder beginnen)
  • water erbij doen tot het tot ongeveer 2/3 van de blenderkan komt
  • dit met de deksel erop al even goed laten mixen
  • als je de blender uitzet, zie je dat het wat gaat ‘schiften’, het donkergroene zakt naar beneden, dat is omdat er alleen bladgroente en water gemixt wordt, met bv. mango of banaan erbij heb je dat niet meer
  • voeg er dan mango aan toe – wij gebruiken ofwel 2 verse mango’s en wat ijsblokjes, ofwel een goede portie ingevroren mango blokjes
  • opnieuw de blender aanzetten en eventjes goed laten mixen
  • klaar om uit te schenken en langzaam met kleine slokjes van te genieten
  • smakelijk!
  • we hadden ruim genoeg om onze bloemenglaasjes 2 keer te kunnen vullen – was genieten in het zonnetje…

Groene Smoothie van verse Spinazie en Mango - op onze zonnige tuintafel

Comment Section

2 reacties op “Groene Smoothie met verse Spinazie en Mango – Lekker!Door Youssra Yoske op 27 maart 2013

Kan ik de groene smoothies ook gebruiken bij ontgiften van het lichaam?

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website