Volg EcoBioLiving ook op:

Page content

Granaatappels

Granaatappels

Tegenwoordig zie je ze steeds vaker gewoon in de groentewinkel of supermarkt liggen, deze lekkere en gezonde exotische fruitsoort.

Ze zien er aan de buitenkant wat uit als een appel, met een gladde rood gele schil. Maar aan de binnenkant zitten ze bomvol kleine rode besjes, een beetje in partjes onderverdeeld zoals bij de sinaasappel.

De eerste keer is het best een klusje om deze sappige besjes eruit te halen zonder alles er rond vol sap spatten te hangen. Maar na wat oefening word je er vanzelf handiger in. Je kan de schil wat insnijden in partjes (maar niet te diep) en de vrucht dan in partjes breken (dit kan ook in een kom water, om het spatten te voorkomen). Dan moet je nog de velletjes en het bindweefsel ertussenuit halen, want dit smaakt niet zo lekker.

Vroeger werd grenadine van granaatappels gemaakt (met suiker en water erbij), maar tegenwoordig is dat niet meer het geval.

Gezonde eigenschappen van Granaatappels:

 • Granaatappels zijn een goede bron van kalium en vitamine C, vitamine B5 en vezels (deze laatste zitten vooral in de pitjes)
 • In het sap van granaatappels zitten vooral ook veel polyfenolen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het 3 à 4 maal meer polyfenolen bevat dan rode wijn, druivensap of groene thee.
 • De vele antioxidanten in granaatappels helpen je bloeddruk verlagen, je aderen schoon en gezond te houden en ze zouden ook je cholesterolniveau helpen lager te houden
 • Granaatappel zou ook helpen beschermen tegen sommige kankersoorten (vooral prostaatkanker)
 • Door de gunstige werking op de bloedvaten en bloedvoorziening zouden granaatappels ook bepaalde erectieproblemen kunnen verhelpen

  Comment Section

  0 reacties op “Granaatappels

  Plaats een reactie


  *


  Phoenix WebsitePhoenix Website