Volg EcoBioLiving ook op:

Page content

Cups om af te meten – hoeveel is een cup?

Cups om af te meten – hoeveel is een cup?

Een cup is een inhoudsmaat en wordt vaak gebruikt bij recepten omdat het zo handig afmeten is. Oorspronkelijk komen deze inhoudsmaten uit de USA, maar inmiddels kom je ze zowat overal tegen.

Je moet deze ‘cup’ of maatschep dan gewoon vullen om de juiste hoeveelheid te nemen en niet al de ingrediënten zitten afwegen.

Maar hoeveel is een cup dan precies?

Doordat een cup een inhoudsmaat is, kan je er geen gewicht aan koppelen. Verschillende soorten ingrediënten gaan immers een verschillend gewicht hebben als je er één cup van neemt.

De inhoud van een cup wordt dus in ml uitgedrukt (en niet in g (gram) of kg):

1 cup = 250 ml   —   1/2 cup = 125 ml   —   enz.

Wij gebruiken daar nu al een hele tijd van die super handige maatschepjes voor (je kan die zo kopen in de winkel in een setje met de verschillende cupmaten (al zeker 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup, 1/4 cup) samen).

Maar voor ik die had, gebruikte ik een kleine (voor 1/2 cup) en grote (voor 1 cup) koffiemok die ongeveer de juiste maat hadden. Dat komt meestal wel ongeveer overeen met een cup (of een halve cup) – op het winkeletiketje staat vaak hoeveel ml het precies is, dan weet je of je ze helemaal vol moet doen.

cups-inhoudsmaten-in-recepten

Comment Section

2 reacties op “Cups om af te meten – hoeveel is een cup?


Door M.A.Pappot op 4 december 2017

Waar zijn deze maatschepjes te koop?


Door EcoBioLiving op 22 december 2017

Wij kochten er ooit bij Aveve (winkelketen voor tuin-dier-bakproducten). En bij Ikea of Hema hebben we er ook al gevonden. Online zijn ze ook in allerlei vormen en materialen te vinden, o.a. bij Bol.com of in kookwinkels.

Plaats een reactie


*


Hierover schrijven we bij EcoBioLiving:

Phoenix WebsitePhoenix Website