Volg EcoBioLiving ook op:

Page content

Onze keukenmachines & wishlist

Onze keukenmachines & wishlist

Keukenmachines… (bijna) onmisbaar om je werk in de keuken wat te vergemakkelijken en om nog handiger meer lekkere en gezonde gerechten te kunnen klaarmaken.

Er bestaan echt ontzettend veel verschillende keukenmachines en keukenapparaten in alle mogelijke variaties en prijsklassen.

Maar welke zijn dan het meest nuttig en handig om te gebruiken als je voor gezonder eten en genieten kiest? Waar moet je op letten? Welke opties zijn fijn om te hebben? Wat is de ervaring van anderen? enz.

Keukenmachines die wij graag en veel gebruiken in onze ‘gezondere keuken’:

*geleidelijk aan zullen dit hier linkjes worden naar pagina’s met wat meer info over onze favoriete keukenmachines

Blender

Voorlopig gebruiken we nog een goedkopere blender die op dezelfde onderkant past als onze foodprocessor, maar ooit hoop ik toch ook eens een echte Vitamix Blender (linkje naar Coolbue pagina) te kunnen kopen.

Slowjuicer

Toch wel een hele tijd zitten twijfelen en uitstellen… want een goede slowjuicer is niet goedkoop, dus wil ik wel ineens een goede keuze maken :-)

Maar nu zoooo super blij met onze nieuw aanwinst: een (o.a. verkrijgbaar bij Coolblue:) Omega Sana slowjuicer!
(het is een rode geworden omdat die toen net in de aanbieding was en zo’n 30 euro goedkoper dan de andere kleuren)

Dehydrator of voedseldroger

Onze Sedona Combi voedseldroger heeft al heel wat uurtjes werk erop zitten… ook dit was een goede aankoop die vast nog heel lang en veel gebruikt gaat worden.

Foodprocessor

We hebben een eenvoudige budgetvriendelijke foodprocessor die ook nog een kleine beker erbij heeft (handiger voor noten of kruiden ofzo) en waar ook een blender bovenstuk bijzit; dat bespaart niet alleen geld maar ook ruimte in de keuken.

Ik ging eigenlijk op zoek naar eentje van Magimix (maar dan moet je foodprocessor en blender apart kopen) … ik bestelde dus toch maar een goedkopere (combi) van Philips die voor nu prima voldoet.

Vooral het vermogen vind ik het belangrijkst bij de keuze (naast de prijs uiteraard).

Bij Coolblue kan je op de pagina van foodprocessors  in de zijbalk al handig op voorselecteren welke opties of kenmerken je belangrijk vindt.

En toen zag ik in die zijbalk ook dat er bij sommige een blenderopzetstuk bij geleverd wordt.

Dan wordt het aanbod al beperkter en als je dan nog even de vergelijkingstool gebruikt en de reviews van andere gebruikers leest (die zijn er voor de meeste producten heel veel bij Coolblue)… dan wordt kiezen toch wat eenvoudiger :-) ook al is er zoveel keuze.

Onze wishlist van keukenmachines waar we nog voor sparen of naar op zoek zijn

Blender (Vitamix of Blentec)

We hebben wel een redelijk goede blender (van Philips) op dit moment, die best wel veel gebruikt wordt… maar toch :-) deze krachtige Vitamix blender blijft bovenaan mijn wishlist staan. Misschien als de andere ooit kapot gaat ofzo, als er dan budget voor is op dat moment…

Mandoline

Een stevige grote mandoline die ook verstelbaar is (om de snijdikte in te stellen) met mesjes die niet heel lang scherp blijven. Ik had een eenvoudige die ik niet zo heel veel gebruikte, maar die is ooit verloren gegaan met opruimen of verhuizen.

Sinds we een voedseldroger hebben, staat de mandoline weer op mijn wensenlijstje :-) want als je grote hoeveelheden in gelijkmatige fijne plakjes wil snijden, dan zou dit toch wel heeeeel handig zijn om te hebben.

Spiralizer

Om groenteslierten (noodles) mee te maken… voor een supergezonde rauwkost maaltijd. Een extraatje om nog meer verse groenten op ons bord te toveren.

Mixer

Een sterke krachtige mixer staat ook al lang op mijn wishlist voor de keuken. Een staafmixer eigenlijk vooral, om soep te mixen.

(Koffie-)molentje

Een handig compact koffiemolentje zou ik ook nog wel willen. Niet om koffie te malen :-) maar het is ook handig om andere kleine dingen in te vermalen, zoals bijvoorbeeld noten.

We hebben nu een klein opzetstuk bij onze foodprocessor/blender, dat is voorlopig wel ok. Maar als ik een andere foodprocessor en blender heb in de toekomst, dan toch misschien ook een los koffiemolentje nodig.

Graan-en-zaden-molentje

Onmisbaar om bijvoorbeeld lijnzaad net voor gebruik fijn te malen.

Comment Section

0 reacties op “Onze keukenmachines & wishlist

Plaats een reactie


*


Hierover schrijven we bij EcoBioLiving:

Phoenix WebsitePhoenix Website