Page content

5 Simpel toe te passen tips om je direct beter te voelen

5 Simpel toe te passen tips om je direct beter te voelen

Iedereen heeft wel eens een dipje of voelt zich af en toe periodes minder goed dan hij of zij zou willen. En iedereen zou dan liefst zo snel mogelijk een toverspreuk toepassen om zich direct weer beter te voelen.

Mensen zijn altijd op zoek naar (liefst snelle) oplossingen, de ultieme tip of een magische pil om hun leven ‘beter’ en aangenamer te maken. Vaak vergeet men de kracht die men zelf al in zich heeft om zichzelf positief te beïnvloeden. 

5 Instant Tips om je snel beter te gaan voelen

Door consequent enkele simpele tips toe te passen, ga je je leven vanuit je innerlijke zelf positief bijsturen en ga je je al snel beter voelen, waardoor je sterker in je schoenen staat om problemen en obstakels in je leven aan te pakken.

Tip 1 – Diep in- en uitademen

Probeer om elke dag enkele keren heel bewust extra diep in en uit te ademen, liefst door buikademhaling (leg je hand op je buik om te voelen of je het goed doet). Door bewust goed te ademen kan je je stressniveau verminderen en je energieniveau verhogen. Bovendien helpt het om gifstoffen beter af te voeren, bevordert het een gezonde vertering, versterkt het je zenuwstelsel, is het goed voor hart en bloedvaten, verbetert het je immuunsysteem, verzacht het je pijngevoeligheid en helpt het overmatige spanningen verminderen.

Tip 2 – Ga naar buiten!

Ga regelmatig naar buiten om een luchtje te scheppen. Een korte wandeling of andere activiteit in de frisse buitenlucht (of nog liever in het zonnetje) kan echt wonderen doen. Als dat in je tuin of in de natuur kan, dan is het effect nog groter. Als je veel te doen hebt, het werk stapelt zich op of je voelt je niet al te best, wordt dit vaak ‘vergeten’ en blijven mensen soms zelfs heel de dag binnen. Zonder zuurstof kunnen we niet leven en functioneren, dus ga regelmatig naar buiten en frisse neus halen en een extra portie zuurstof, ook al is het maar voor 5 of 10 minuutjes. Probeer dan die tijd wat te relaxen en ook eventjes extra diep in en uit te ademen (zie tip 1). Je zal merken dat je je hierdoor meteen rustiger en beter gaat voelen.

Tip 3 – Zet je favoriete muziek op en geniet ervan

Naar je favoriete muziek luisteren geeft je een goed gevoel, kies de juiste muziek uit voor het moment, iets waar je van ontspannen kan of net iets waar je actief van wordt, of misschien iets inspirerends of muziek waarvan je in een zonnige vakantiestemming komt. Door naar ‘goede’ muziek te luisteren komen er endorfines vrij en ga je je meer ‘happy’ voelen.

Tip 4 – Lachen

Door eenvoudigweg te lachen, te glimlachen of zelfs te doen alsof (als je niet in de juiste stemming bent om echt te lachen), gaan je hersenen denken dat je je goed voelt en goedgezind bent. Hierdoor komen er endorfines (of gelukshormonen) vrij, die je op hun beurt dan weer een goed (beter) gevoel geven. Keep smiling!

Tip 5 -Water drinken

Maak er een goede gewoonte van om meer water te drinken. Begin je dag met het drinken van een glas (of na verloop van tijd zelfs enkele glazen) water, het helpt jou en je verteringssysteem om wakker te worden en beter op gang te komen. Je lichaam heeft water nodig, heel de dag door, maar zéker na een lange nacht zonder. Soms kan het ook helpen om alvast een beker of flesje water naast je bed klaar te zetten, zodat je direct na het ontwaken al enkele slokjes kan nemen. Wij hebben enkele mooie glazen karaffen en flessen gekocht om op de tafel in de keuken klaar te zetten, samen met een variatie aan glazen in alle maten en vormen, geeft dat ons extra zin om meer water te drinken.

Comment Section

0 reacties op “5 Simpel toe te passen tips om je direct beter te voelen

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website