Page content

VREG – energieleveranciers vergelijken – besparen

VREG – energieleveranciers vergelijken – besparen

Vlaamse Energieregulator VREG

Via de website van de Vlaamse Energieregulator VREG kunnen consumenten de verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken.

De V-Test van VREG om energieleveranciers te vergelijken

Sinds de vrijgemaakte energiemarkt een feit is, kunnen klanten op deze VREG website de zogenaamde V-test doen. Door deze V-test worden verschillende factoren vergeleken, zoals de contractduur, vaste of variabele prijs, de hoeveelheid groene energie en uiteraard de prijs. De resultaten worden dan in een mooi overzicht gezet, zodat het eenvoudiger wordt om de energieleverancier te kiezen die op verschillende vlakken het best aan jouw wensen voldoet.

Via VREG nu ook de dienstverlening van energieleveranciers vergelijken

Vanaf deze week biedt de website van de VREG aan consumenten ook de mogelijkheid om de geboden dienstverlening van de energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

‘Na de energieprijs zijn betrouwbaarheid en dienstverlening de belangrijkste redenen waarom gezinnen van leverancier veranderen’, zegt Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A) in Het Laatste Nieuws.

Door de consumenten goed te informeren, wil de minister hen stimuleren om een bewuste keuze te maken.Op basis van het aantal klachten die bij de VREG binnenlopen, krijgen de bedrijven één tot vijf sterren. Essent scoort het laagst, met 9,53 klachten per 5.000 particuliere aansluitingen. Het bedrijf belooft volgens Het Laatste Nieuws beterschap.Ook Lampiris en Nuon scoren vrij slecht, de kleine groene leverancier Ecopower komt als beste uit de bus. Electrabel krijgt ook vijf sterren, maar dat is volgens de VREG te wijten aan het hoge aantal ‘passieve’ klanten, die hun factuur niet uitpluizen.

Comment Section

0 reacties op “VREG – energieleveranciers vergelijken – besparen

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website