Page content

Gezond Tanden poetsen met Tandenzeep (Tooth Soap)

Gezond Tanden poetsen met Tandenzeep (Tooth Soap)

Gisterennamiddag deze Tooth Soap of Tandenzeep met citrussmaak besteld en vanmorgen al gebracht door de postbode.

Dus na het ontbijt al direct kunnen uittesten bij het tanden poetsen… en we zijn er superblij mee!

Ik heb direct al de resten en tubes tandpasta die nog in huis waren weggedaan, vanaf nu poetsen we alleen nog met deze Tandenzeep. 

Wat is Tandenzeep of Tooth Soap?

De inhoud van dit flesje (het grote van 57 ml) is 100% plantaardig, niet getest op dieren en bevat enkel biologische ingrediënten (extra virgin olijfolie, bio kokosolie, bronwater, pure essentiële olie).

Er zijn geen kleurstoffen, stabilisatoren, glycerine, zoetstoffen, silicaat, fluoride of andere toxische stoffen aan toegevoegd die je tanden (en je gezondheid) beschadigen.

The first step to saving your teeth is to stop using ALL toothpaste,
whether or not it contains fluoride.

Hoe gebruik je Tandzeep?

Gezond tanden poetsen met Tandenzeep - Tooth Soap

In de dop van het flesje zit een handige druppel-pipet. Daarmee kan je makkelijk enkele (2 à 3) druppeltjes in je mond druppelen. Wij doen dit tussen onze onderlip en onderste tandenrij, dat bevalt het best. Dan gebruik je een natte tandenborstel om je tanden te poetsen, beginnend onderaan waar je de drupjes laten vallen hebt, de tandzeep gaat vanzelf een beetje schuimen en zich in je mond verspreiden. Als je klaar bent met poetsen nog even goed naspoelen en klaar.

Onze eerste ervaring met het gebruik van Tooth Soap

Na de eerste keer tanden poetsen met onze nieuwe tandenzeep waren we al meteen overtuigd.

Een hele tijd geleden heb ik ook al eens een poging gedaan om andere, meer natuurlijke tandpasta te proberen. Die vond ik altijd vreselijk slecht smaken en de kinderen wilden die al helemaal niet gebruiken. En we hebben er heel wat verschillende uitgetest. Daarom heb ik het waarschijnlijk ook een hele tijd uitgesteld om ons tandenpoetsen wat gezonder te gaan maken. Een flesje kost trouwens ook ongeveer 20 euro, toch een redelijk bedrag.

Maar nu zijn we heel blij dat we het eindelijk toch gedaan hebben. Deze Tooth Soap is echt heel aangenaam om je tanden mee te poetsen. Het smaakt lekker, beetje citrus maar ook niet te sterk. Het schuimt lichtjes in je mond, maar niet teveel. Het poetst je tanden echt heel goed schoon, ze voelen super schoon en glad na het poetsen.

Na het tanden poetsen met gewone tandpasta vonden we het vaak vervelend dat je die tandpastasmaak zo lang in je mond hield, zeker als je kort daarna wilde eten (en al helemaal bij fruit of fruitsap, jakkes) en ook dat je er vaak een droge mond van bleef houden (zodat de kinderen altijd nog wilden drinken in bed). Dit is bij deze tandenzeep helemaal niet het geval. Na 5 minuutjes proef je er niks meer van, je mond wordt er niet droog van, alleen je tanden worden er schoon van.

Niks dan voordelen dus… met als grootste voordeel dat het gezonder is en beter voor je tanden.

Met een flesje zou je ongeveer 4 tot 6 weken toekomen, wij gebruiken het alle drie hier… we zullen dus al maar kijken om nieuwe flesjes te bestellen. Dan kunnen we alvast ook o.a. de peppermint smaak uittesten.
o.a. hier (zie banner hieronder) kan je Toothsoap kopen bij ons:

Comment Section

2 reacties op “Gezond Tanden poetsen met Tandenzeep (Tooth Soap)


Door Sammeke op 17 maart 2013

Een goed alternatief en goedkoper dan eender welke tandzeep:
bi-carbonaat=,maagzout,=zuiveringszout, met enkele druppels etherische olie naar eigen smaak, tandenborstel vochtig maken en even in dit mengsel doppen,
propere, frisse, bacterievrije mond.Maakt de tanden zels een beetje witter zonder tandbeschadiging


Door imla op 13 mei 2016

Waar kan je deze kopen?

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website