Page content

article content

Nieuw type verticale windturbine voor gezinnen

Nieuw type windmolen – bruikbaar voor particulieren

Tegenwoordig zijn ook particulieren vaker op zoek naar een windmolen voor eigen gebruik. Dit nieuwe type windmolen helpt mee om het ook voor particulieren doenbaar te maken om via windenergie in hun eigen stroom te voorzien. Deze turbine heeft geen grote brede wieken, maar doet eerder aan een omgekeerde staafmixer denken.

Waar kan je terecht voor dit soort windmolen?

Deze windmolens voor particulieren worden verkocht door het Genkse bedrijf ‘Maes Totaalprojecten

“Met deze windturbines richten we ons vooral op particulieren en kmo’s”, zegt zaakvoerder Christ Maes “en er is zeker een markt voor. De eerste bestellingen lopen al binnen.”

Vergunning voor windmolen

Tot voor kort werden er amper windmolens gekocht voor particulier gebruik. Daarvoor een vergunning krijgen, was immers zo goed als onmogelijk. Maes maakt zich sterk dat dit met zijn windmolens geen probleem zal zijn. ‘Ze maken amper lawaai en werpen bijna geen slagschaduw. Bovendien is de molen zelf maar 1,70 meter breed. Daarmee is aan de belangrijkste voorwaarden voor een vergunning voldaan.’

Opbrengst en kostprijs van deze windturbines voor particulieren

De windturbines van Maes worden geproduceerd door het Franse Noveol en zijn tussen negen en vijftien meter hoog. Ze leveren van 3.500 kwh (type family) tot 10.500 kwh (type collective), terwijl een gemiddeld gezin jaarlijks zo’n 4.000 kwh verbruikt. Voor een bedrag tussen 16.000 en 26.000 euro is de nieuwe windmolen de uwe.

Groenestroomcertificaten windenergie

Voor windenergie zijn de groene stroomcertificaten 90 € per 1000 kwh en dit gedurende 20 jaar.

 

Op dit moment (eerste helft februari 2012) staat deze verticale windmolen voor particulieren ook opgesteld voor de deuren van Ethias Arena in Hasselt waar momenteel Bouwinovatie doorgaat.

Comment Section

13 reacties op “Nieuw type verticale windturbine voor gezinnen


Door Roger Kumps op 3 oktober 2012

Geachte,
Ik ben geïnteresserd in een windmolen.
Ik heb behoefte aan ong. 3500 Kw /jaar.

Mvg,

Roger Kumps


Door Marleen De Poortere op 17 december 2012

Beste
ook wij hebben interesse om een windmolen te plaatsen.
Kan u ons wat meer info hierover bezorgen?
MVG
Marleen


Door Eco-Bio op 9 januari 2013

Hallo allemaal,

Best kunnen jullie voor meer info rechtstreeks contact opnemen met een installateur.

Er staat een aanklikbaar linkje naar de website van Maes Totaalprojecten in het bericht hierboven (in het groen), waar je hun contactgegevens en nog heel wat meer info kan terugvinden.

Ik probeer jullie vragen wel telkens ook door te mailen naar hen, maar ik denk dat je sneller antwoord krijgt door zelf rechtstreeks contact op te nemen.

Groeten en veel succes!


Door har brisco op 13 januari 2013

hallo .ik zou graag een windmolentje hebben voor stroom opte laden via myn accu. ik heb een 12 volt accu . het is maar om het thuin verlichting te laten branden op led lampjes . ik heb gehoot dat je die zelf kan maken een wind molentje /van een dinamo van een auto 12 volt en dat je propellentjes kan gebruiken van een oud koelingverfrisser die je ook thuis gebruikt als verkoeling.MYN vraag is heeft iemand die myn daar meekan helpen ,/of heeft iemand die dat heeft en van de hand wil doen ,/of heeft iemand daar een tekening voor hoe ik die het makkelykste zelf kan maken . graag wat informatie . dank u.


Door Marike V Honk op 1 maart 2013

Mooi spul nog een beetje prijzig voor een particulier in de toekomst misschien


Door peter vanree op 13 mei 2014

Graag meer info ,voor deze prijs toch ook een bijbehorend batterypac en charger/omvormer , ben zeer geintresseerd in zelfredzaamheid en energie -onafhankelijkheid bijv . Dank ! !


Door Overstijns Alex op 7 juli 2014

Aangezien ik graag een kleine windmolen zou plaatsen(woning) zou ik u dank weten indien ik documentatie en prijs voor een volledigb pakket kon bekomen.
Graag vernam ik tevens welke bKwk productie ik hiervan onder Belgische omstandigheden kan verwachten.
Groeten


Door Stefan Symens op 21 oktober 2014

Beste,

Een 3-tal jaar geleden hebben 2 buren van mij een aanvraag gedaan voor plaatsing van een kleine windmolen (1 x type family en 1x type collective).
Beide hebben geen toelating gekregen van de gemeente. Moet je weten een van de aanvragers(kleinzoon van vroegere molenaar) woont in het oud molenaarshuis. Dus op deze plaats heeft tot 100 jaar geleden nog een grote windmolen gestaan. Nu mag dit dus niet meer wegens horizonvervuiling enz… Vroeger stond in elke gemeente wel 1 of meerdere windmolens en aan de rand van de stedenstonden er wel 5 of meer. Komt er nu nog het afschakelplan bij waar wij natuurlijk in zone 6 zitten dus komen we eerst zonder stroom te zitten. Weten jullie hoe we onze gemeentepolitiekers tot andere gedachten kunnen brengen?
Kunnen jullie contact met mij nemen om een strategie te bepalen.?


Door martens willy op 15 december 2014

Na 2 jaren procederen met de gemeente wat telkens tot een weigering als resultaat,
ben in beroep gegaan , wat tot een vergunning geleid heeft.
Algemeen kan ik zeggen wat Limburg betreft er mogelijkheden zijn zeker als het
over alleen staande huizen gaat en dat in woonzones ( 25 woonhuizen binnen een straal van 100 m in mijn geval) en wat afscherming buiten rondom met bomen en struiken.
Heel belangrijk is dat de geluidsgrens tot 39 decibel afstand in straal van 10 m mag oplopen .of 70 decibel op een afstand van 40 m.
Geburen hebben geen verhaal in deze omstandigheden.
nb. reeds op 17 september vergunning op papier maar nog steeds zit ik te wachten op de levering , maar toch wilde ik dit nieuws U nu al mededelen.


Door jan machiels op 7 januari 2015

Ik heb een bouwvergunning en een mast van 16 meter maar geen windmolen.
Wie kan me helpen?


Door Stefaan Cottenie op 29 maart 2015

Beste

Ik heb interesse in een windmolen.
via welk email adres kan ik meer info opvragen?


Door jules op 30 november 2015

Heeft er iemand al gehoord van de liam windmolen? Kleine windmolen die naar het schijnt tamelijk wat electriciteit opwekt voor zijn grote.
Je zou er ook geen bouwvergunning voor nodig hebben, in Nederland althans.
Weet iemand er iets van ?
De mensen die hier een windmolen hebben zijn jullie er content van ?


Door Vercaigne Frank op 11 november 2016

Beste , Wij gaan voor een B.&B. in Frankrijk met extra gites .
Wij zijn geïnteresseerd in een windmolen .
Met vriendelijke groeten ,

Plaats een reactie


*