Page content

Alternatief voor melk – drank van rijst, haver, kokos, …

article content

Alternatief voor melk – drank van rijst, haver, kokos, …

Gezonde alternatieven voor melk…

Omdat wij al bijna een jaar geen gewone melk (of sojamelk) meer drinken, zoeken we soms naar gezonde plantaardige alternatieven voor melk om in bepaalde recepten te gebruiken.

Hieronder een overzichtje met enkele van de alternatieven voor melkproducten die wij de laatste tijd regelmatig gebruiken. 

Rijstmelk of Rijstdrank als alternatief voor melk

Rijstmelk of Rijstdrank - gezond alternatief voor melkRijstmelk of rijstdrank kan je het gemakkelijkst vinden, dat wordt in veel winkels (zowel in grotere supermarkten als kleine biowinkeltjes) verkocht. Wij kiezen meestal voor de Italiaanse bio rijstmelk van Rice & Rice met calcium die in de biowinkel in de buurt verkocht wordt of voor de bio rijstdrank van Carrefour (die toch een euro per liter goedkoper is).

Haverdrank en Haverroom

Haver-room - gezond alternatief voor roomHaverdrank gebruiken we ook vaak en vinden we ook wel lekker. Vooral bij boekweitpannenkoeken of receptjes met havervlokken kiezen we altijd wel voor havermelk. Deze haverdrank kopen we ook in de bio afdeling van Carrefour.

Er bestaat ook een room alternatief dat van havermeel gemaakt is. Haverroom is vooral handig om bij de groenten te doen of in gebak of ijsjes ofzo. Bij ons in het bio winkeltje kan je dit kopen, maar ik zag het ook al in de webshop van Amazon.

Kokosmelk, Kokoswater en Kokosroom

Kokosmelk, kokoswater, kokosroom, ... - gezond alternatief voor melk of roomDit blijven toch absoluut onze favorieten als alternatief voor melkproducten. Erg lekker en gezond. Maar niet altijd zo gemakkelijk te vinden… in onze biowinkel hebben ze alleen kokosmelk in blik. In de gewone (grotere) supermarkt vind je meestal wel heel wat variaties van kokosmelk en kokosroom in de rekken met Aziatische producten. Die kopen we soms ook wel eens, maar deze zijn dan helaas geen bio.

Online bij iHerb vind je wel een ruime keuze, maar deze producten zijn helaas wat te zwaar om veel van te kunnen bestellen.

Amandelmelk (notenmelk)

Amandelmelk of amandeldrank - gezond alternatief voor melkAmandelmelk gebruiken we nog niet zo vaak. Deze is wat dikker en zoeter dan de andere alternatieven en combineert iets minder goed met andere smaken (vinden wij toch). Af en toe wordt het hier in desserts of gebak gebruikt, of om een beetje (kwart bekertje) zo als drankje te drinken. Misschien moeten we gewoon nog ontdekken hoe deze gezonde drank beter te gebruiken; als jullie goede ideeën hebben, post ze dan maar hieronder…

Drank van Thaise rijst en Quinoa

Drank van Thaise rijst en quinoa - gezond alternatief voor melkSinds kort is er bij Carrefour ook een melkalternatief met quinoa te krijgen. Deze drank van Thaise rijst en Quinoa hebben we enkele weken geleden voor het eerst meegebracht om te testen en sindsdien zijn we al enkele dozen gaan bijhalen. Deze ‘melk’drank is ook erg lekker om gewoon zo puur te drinken, ze smaakt gewoon erg lekker en zoet, beter dan al de andere melk-alternatieven hierboven.

.

Wil je graag wekelijks tips en updates ontvangen over Gezonder Genieten en EcoBioLiving?

Meld je dan nu aan – door hier te klikken kom je op het aanmeldformulier

… en tegelijk ontvang je ook het gratis e-book(je) met 5 BasisTips voor Gezonder worden & Afslanken!

Comment Section

7 reacties op “Alternatief voor melk – drank van rijst, haver, kokos, …


Door Martine op 27 november 2012

Goede tips, maar in nl heb je naar mijn weten geen carrefour, of zie ik iets over het hoofd?


Door linda op 28 maart 2013

Amendelmelk met havermout is jammie!


Door Serge Pollé op 5 mei 2013

De beste rijstmelk vind ik van Lima te verkrijgen bij bio-planet.


Door Eco-Bio op 7 mei 2013

De bio rijstmelk van Lima hebben wij ook regelmatig inderdaad en vinden we ook wel goed


Door Serge Pollé op 5 mei 2013

De beste rijstmelk vind ik van Lima te verkrijgen bij bio-planet.


Door Serge Pollé op 5 mei 2013

De beste rijstmelk vind ik van Lima te verkrijgen bij bio-planet.


Door zonnebloem op 1 oktober 2013

Een vraag of je dit ook kunt nemen als je een notenallergie hebt

Plaats een reactie


*


EcoBio updates & gratis e-book
Updates in je mailbox met recente info, blogs en recepten
Wij hebben ook een hekel aan spam; je kan je eenvoudig weer afmelden