Page content

article content

Waar kan je bio grasboter kopen?

Veel mensen denken nog steeds dat boter en vetstoffen sowieso ongezond zijn. Maar als je voor gezonde vetten kiest, is dat helemaal niet zo, dan zijn ze net gezond en zelfs heel erg nodig voor een gezond lichaam.

De vetten die wij het meest gebruiken zijn: kokosolie, olijfolie en grasboter (altijd biologisch ook liefst). Maar wat is grasboter dan en waar kan je het kopen? 

Wat is grasboter?

Grasboter is roomboter die afkomstig is van koeien die in de wei gelopen hebben en die dus gras gegeten en zon gezien hebben.

Deze boter is wat geler dan andere roomboter en bevat van nature meer gezonde vetzuren, omega-3 en vetoplosbare vitamines A, D, E en K2  – biologische roomboter bevat trouwens sowieso al meer goede voedingstoffen dan niet-biologische boter.

Waar kan je bio grasboter kopen?

Deze vraag krijgen we toch wel regelmatig te horen… misschien kunnen we elkaar wel helpen met goede tips :-)

In Nederland:

Als we in Nederland zijn, dan gaan we meestal ook altijd even langs bij Ekoplaza… en daar verkopen ze biologische grasboter, dus dan nemen we altijd wel enkele pakjes mee.

In België:

In België kan je bio grasboter kopen bij Bioplanet. Maar helaas is hier geen Bioplanet in de buurt, dus dat komt er niet zo vaak van. Al de verpakte ‘niet-verse’ producten van Bioplanet kan je online bestellen en dan in een Colruyt of Okay naar keuze laten leveren… maar voor boter kan dit dus niet. — edit: sinds maart 2016 is er ook een Bioplanet in Hasselt :-)

Bij Bio’senza (Bilzen) en Bioshop (Hasselt) vind je ze ook.

Voor veel mensen is het dus op zoek gaan naar de kleinere bio winkeltjes of natuurvoedingswinkels in de buurt als ze grasboter willen kopen.

Zo kochten wij ze ook al ooit bij Yggdrasil (regio Tienen), helaas ook te ver om vaak naartoe te gaan (want toch een klein uurtje rijden). Ook bij de boerderijwinkel van De Wroeter in Hasselt of in de Kruidentuin in Tongeren kan je deze boter kopen.

Vorige zomer ontdekten we ook heel toevallig een kraampje op de markt van Hasselt waar je bio grasboter kan kopen (en lekkere rauwmelkse kazen ook trouwens). Bij een knalgeel kraampje langs de buitenkant van de markt (aan de weg), daar moet je zijn :-)  Hij staat er wel alleen op vrijdag, niet op dinsdag.

Grasboter kopen op de markt (vrijdag voormiddag) in Hasselt.

Hoeveel kost een pakje (250 g) biologische grasboter?

De prijzen variëren wat, afhankelijk van waar je ze koopt (en of ze in promotie zijn).

Dit zijn de bedragen die wij onlangs betaalden voor een pakje van 250 g:

Bij Bioplanet: 3,09 euro -> als je ze per 3 tegelijk koopt (als je er maar eentje neemt, betaal je 3,25 euro)
Bij de boerderijwinkel van de Wroeter: 3,25 euro
Bij Bio’Senza: 3,60 euro
Op de markt:

Waar koop jij bio grasboter?

Laat het gerust weten in de reacties als je nog een goed adresje weet waar je grasboter kan kopen!  Je maakt er vast iemand heel blij mee…

Comment Section

1 reactie op “Waar kan je bio grasboter kopen?


Door honingbij op 18 oktober 2016

is deze boter van gepasteuriseerde melk?

Plaats een reactie


*


EcoBio updates & gratis e-book
Updates in je mailbox met recente info, blogs en recepten
Wij hebben ook een hekel aan spam; je kan je eenvoudig weer afmelden

Hierover schrijven we bij EcoBioLiving: