Page content

Frambozen plukken in de fruit-zelfpluktuin van Yggdrasil

Frambozen plukken in de fruit-zelfpluktuin van Yggdrasil

Frambozen plukken en dan heerlijk vers ervan kunnen smullen, zoveel we maar willen… mmm zó lekker genieten is dat!

Elk jaar als het zomerweer eraan komt droom ik ervan om een hele grote tuin te hebben vol met lekker vers fruit om te plukken.

Want om in de winkel biologisch zomerfruit te vinden dat dan ook nog plukvers én ietwat betaalbaar is, blijkt niet zo vanzelfsprekend te zijn. 

Jammer genoeg is die grote fruittuin voorlopig nog geen realiteit, we moeten ons nog tevreden stellen met het plukken van enkele lekkere ‘snoepjes’ uit ons eigen tuintje. Dus om veel zomerfruit te kunnen smullen moeten we nog op zoek naar alternatieven…

Zelf fruit plukken in een zelfpluktuin

Het concept zelfoogsttuin kennen we al wel. Toen we zelf lid waren van een zelfoogsttuin was er naast heel veel groenten om te oogsten ook een gedeelte zomer kleinfruit om te plukken. Helaas was dat nooit echt veel, eerder een handvol besjes of frambozen om ter plaatse op te snoepen.

Sindsdien las ik al wel hier en daar op internet over gelijkaardige initiatieven die specifiek gericht zijn op fruit, je kan dan een abonnement of lidmaatschap nemen voor een jaar (of voor een zomerseizoen) zoals bij de groenten-zelfoogsttuin en dan regelmatig zelf fruit gaan plukken.

Spijtig dat dit dan altijd nogal ver hier uit de buurt lijkt te zijn :-)

Fruit-zelfpluktuin van Yggdrasil

Bij de permacultuurtuin van Yggdrasil (deze ligt bij Tienen – BE) hebben ze ook een gedeelte ingericht als fruit-zelfpluktuin. Zij werken niet met jaar-abonnementen, maar je kan gewoon vooraf even telefoneren of mailen wanneer je wil gaan plukken. Op de website wordt ook aangegeven welk fruit er rijp en pluk-klaar is – Fruitzelfpluktuin van Yggdrasil

Frambozen plukken in de zelfpluktuin

Vandaag reden wij dus richting Tienen om zelf frambozen te gaan plukken… 3,5 kilo in totaal… rode frambozen, gele frambozen en taybessen.

Ruim de helft ervan is in de diepvriezer beland, de rest is om heerlijk ongegeneerd op te smullen vanavond en morgen :-) :-)

frambozen-oogst-zelfpluktuin-yggdrasil

 

Comment Section

1 reactie op “Frambozen plukken in de fruit-zelfpluktuin van Yggdrasil


Door Navneetkaur op 27 juni 2015

Beste, heer mevrouw

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website