Page content

Opening nieuwe Bioplanet in Hasselt

Opening nieuwe Bioplanet in Hasselt

De nieuwe Bioplanet Hasselt gaat bijna open!  De Limburgers (BE) die bij Bioplanet wilden inkopen doen, moesten daar tot nu een heel eindje voor rijden… minstens tot Leuven.

Of je kon ook wel bepaalde items (vooral droge voeding enzo) laten leveren in jouw Colruyt of Okay winkel tegen een kleine vergoeding van 2 euro. Maar dat is toch niet hetzelfde als in de winkel zelf boodschappen doen én voor verse producten kon het sowieso ook niet.

Maar nu komt daar dus verandering in…

Opening nieuwe winkel Bioplanet Hasselt in maart 2016

Het gebouw zelf is al zo goed als klaar… binnenin en op de parking wordt er nog druk gewerkt…

Bioplanet Hasselt ligt aan de Genkersteenweg 69 in Hasselt, schuin tegenover het DATS24 tankstation (als je van de kant van Hasselt komt, net voorbij het Bruno tankstation)

Op 2 maart 2016 gaat Bioplanet Hasselt open! 

Wat meer concurrentie voor de kleinere bio winkeltjes op komst dus.

Hoewel die ook hun eigen voordelen en aantrekkingspunten hebben (ik zal er dan ook zeker wel klant blijven), ben ik toch vooral ook blij met de extra mogelijkheid om verse bio groenten en fruit te kunnen kopen. Want dat blijft voor de meeste kleine winkeltjes toch moeilijk… om voldoende verse producten te kunnen aanbieden (zonder met overschotten te blijven zitten die er dan wat onfris bijliggen).

Voldoende verse bio groenten vinden is voor ons minder een probleem, dat wordt al grotendeels opgelost door een abonnement bij een zelfoogsttuin (of daarvoor door wekelijkse groentenpakketten), wat echt absoluut een aanrader is… daar zou ik niet meer zonder kunnen :-) tenzij ik weer genoeg tijd en plaats zou hebben voor een grote eigen moestuin.

Maar hoedanook nu al superblij met de Bioplanet die er in Hasselt gaat komen… heel binnenkort al :-)

 


update woensdag 2 maart 2016

Gisterenavond was er al een openingsreceptie; als bestaande Bioplanet-klant had ik daar ook een uitnodiging voor ontvangen. Maar daar ben ik niet naartoe geweest.

Vandaag was het dan de échte opening!
En hoewel het helemaal niet mijn gewoonte is om al direct in de drukte van de eerste dagen na opening van een nieuwe winkel ernaartoe te willen… kon ik het vandaag toch niet laten :-) we hebben in het oosten van België lang genoeg moeten wachten erop. Ik was al wel eens in de Bioplanet van Gent en Leuven geweest, maar zo’n gloednieuwe winkel heeft toch wel iets speciaals van sfeer :-)

Ik dacht best om rond het middaguur te gaan om de grootste drukte wat te vermijden. Toen we iets voor 12u de parking opreden was er geen enkele van de 60 parkeerplaatsen vrij én stonden er zelfs heel wat auto’s overal her en der geparkeerd waar het eigenlijk niet de bedoeling was. Maar na 2 rondjes rond het gebouw rijden (staan blijven kon niet zonder de doorgang te blokkeren), kwam er toch een plekje voor ons vrij (zonder dat er al iemand anders ons voor was).

Bioplanet Hasselt bij opening op 2 maart 2016

In de winkel waren er uiteraard extra veel proevertjes vandaag. Bij het binnengaan kreeg ook iedereen een stoffen winkeltas cadeau en een voorlopige klantenkaart zodat je al korting kan krijgen. Bij de tafeltjes kon je ook het formulier invullen om een kortingskaart aan te vragen, maar die wordt dan pas na enkele weken opgestuurd, dus daar heb je de eerste tijd nog niks aan.

Aan de kassa kon ik dan ook nog een handige plooibox afhalen met een bon die ze vooraf opgestuurd hadden. En al onze boodschappen pasten net in deze plooibox en winkeltas :-) niet téveel gekocht dus op dit eerste bezoekje aan Bioplanet Hasselt.

Toen we rond 13u terug op de parking kwamen, waren er opeens wel heel wat meer parkeerplaatsen vrij, je had zelfs keuze :-) en de verloren geparkeerde auto’s waren zo goed als allemaal alweer weg. Toch nog een beetje fout ingeschat dus wanneer het minder druk zou zijn :-) 13u bleek veel gunstiger te zijn dan 12u.

 

Comment Section

0 reacties op “Opening nieuwe Bioplanet in Hasselt

Plaats een reactie


*


Hierover schrijven we bij EcoBioLiving:

Phoenix WebsitePhoenix Website