Page content

Groene Smoothie van peterselie, avocado, appel, banaan

Groene Smoothie van peterselie, avocado, appel, banaan

Het blijft toch altijd een uitdaging vind ik om hier in dit klimaat in de wintermaanden toch nog genoeg bladgroenten te blijven eten.

We eten wel regelmatig sla, postelein, veldsla, … maar toch niet elke dag helaas.

Gelukkig kunnen groene smoothies of groene juices daar wel wat mee helpen.   

Groene smoothie van peterselie

We maken al regelmatig een groene smoothie van peterselie met ananas, dat is één van onze favorieten.

Peterselie kunnen we ook in de koude maanden nog (beperkt) oogsten in de zelfoogsstuin… en in ons kruidentuintje staat ook nog wat… én peterselie bevat heel wat gezonde voedingstoffen. Ideaal voor de winterperiode dus!

Maar ananas is eigenlijk geen winterfruit, dus houd ik deze versie met ananas toch eerder voor de zomermaanden; en experimenteren we in de winter een beetje met andere combinaties.

Deze versie met avocado, banaan en appel vinden we meestal wel lekker (wél niet zo lekker als die met ananas ;) maar toch ook ok)

Groene Smoothie van peterselie met avocado, appel, banaan

Ingrediënten:

  • een busseltje verse peterselie
  • een avocado
  • een goed rijpe banaan
  • twee appels (de iets zuurdere/frissere appelsoorten zijn lekkerder hiervoor)
  • water

Van de peterselie knip ik eerst met een keukenschaar de blaadjes en dunne steeltjes wat af, de grotere steeltjes leg ik aan de kant en gebruik ik meestal later voor soep of bouillon te maken. Of we laten ze meekoken in het water als we rijst klaarmaken ofzo. Niet teveel gezonden vitamientjes weggooien in de winter ;-)

Peterselie, avocado, banaan, appels (geschild en in grote stukjes gesneden) samen in de blender doen, nog verder bijvullen met water tot enkele vingers van de rand (of tot de aanduiding op je blenderkan)

Als je een verse banaan gebruikt (eentje uit de diepvries kan ook), moet je misschien wel nog enkele ijsblokjes toevoegen, want een lauwe groene smoothie is niet zo lekker. Té koud is ook wel niet zo gezond… maar het mag wel een beetje fris zijn, dan is het zoveel lekkerder.

Even goed laten mixen en dan direct uitschenken en langzaam opdrinken.

Comment Section

0 reacties op “Groene Smoothie van peterselie, avocado, appel, banaan

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website