Page content

Welk wollen slaapzakje kiezen voor je baby, peuter of kleuter?

Welk wollen slaapzakje kiezen voor je baby, peuter of kleuter?

Warme wollen slaapzakjes voor baby, peuter of kleuter… die zacht, knus en lekker warm zijn maar niet prikken… toch echt een must-have om je kleintje comfortabel en warm te laten slapen bij koudere nachten. Want ondergestopt onder een warm dekentje blijft bij die beweeglijke kleintjes gewoonlijk niet lang duren :-) en zelf kunnen ze zich nog niet terug toedekken als ze koud krijgen.

Gelukkig is er tegenwoordig heel wat keuze als je een heerlijke eco wollen slaapzakje wil kopen voor je kapoentje. Maar dat kiezen uit zoveel moois is toch niet zo eenvoudig :-)

Enkele vragen die we dan ook ieder jaar weer als het begint kouder te worden vaak voorgelegd krijgen: welke wollen slaapzak kiezen we best? Welke is het handigst? Welke wollen slaapzak is het warmst? Welke slaapzakjes kan je het hele jaar door gebruiken of welke blijven het langst passen? Welke is beter voor pasgeboren baby’s? enz. enz…

Welke slaapzak de beste keuze is, kan nogal variëren… naargelang de leeftijd van je kindje, de gemiddelde temperatuur in de slaapkamer, of jullie samenslapen, of hij zo lang mogelijk moet blijven passen, wat je eronder aan wil doen, enz.

Elk wollen slaapzakje heeft wel wat voor- en nadelen. Ik probeer hieronder alvast de slaapzakjes die wij zelf kennen en gebruikt hebben wat op een rijtje te zetten om de keuze misschien een beetje te vergemakkelijken.

Welke wollen slaapzakjes bestaan er zoal en wat zijn hun kenmerken?

Manymonths wollen newborn slaapzakje

wollen-newborn-slaapzakje-manymonths-wool-swaddleSinds vorig jaar hebben ze bij MaM Design ook een newborn slaapzakje in het assortiment, dat veel handiger is voor de hele kleintjes dan hun meegroei-slaapzak. En zeker voor een prematuurtje of heel klein baby’tje zijn ze veel fijner. Ze zijn ook multifunctioneel ontworpen, zodat je ze ook kan gebruiken in de maxi-cosi of in een wipstoeltje. Ze kunnen helemaal open gedaan worden.

Nadeel is dat ze niet heel lang te gebruiken zijn (tot gemiddeld 4 maanden), in vergelijking met de meegroei slaapzakjes dan vooral, want dit geldt eigenlijk wel voor al de slaapzakjes die met maten werken, dat je ze maar een korte periode kan gebruiken.

Deze kleine maat slaapzakjes van Manymonths zijn van dezelfde gebreide merinowol gemaakt als de grotere variant… ze zijn na een tijdje gebruik heel zacht, soepel en knus.

ManyMonths newborn wollen slaapzakje 

 

Disana wollen slaapzakje van gebreide merinowol

merino-wollen-slaapzakje-disana-babinimoDit zijn echt heerlijke slaapzakjes, zo zacht en knuffelig…

Ze bestaan in 2 maten: maat 1 is 65 cm (van schouder tot onderaan) en maat 2 is 75 cm lang. Door de knoopjes met 2 knoopsgaten, kan je de schouderbandjes ook nog wat langer maken zodat er 5 cm bijkomt van lengte en je ze nog iets langer kan blijven gebruiken.

Nadeel is dat ze geen mouwen hebben, dus als het echt kouder wordt, moet je er wel nog een warme wollen trui ofzo bij aandoen. Maar dit kan ook wel een voordeel zijn… want daardoor zijn ze ook goed bruikbaar als het niet zo koud is. En je moet bij de hele kleintjes niet zitten ‘wurmen’ om de armpjes er telkens in te doen.

Voor de eerste maanden was dit toch zeker één van onze absolute favorieten… maar hier wel geen winterbaby gehad, dus ik kan niet met zekerheid zeggen hoe handig zo’n slaapzakje zonder mouwen is als je er nog een truitje moet onder of over doen.

Disana wollen slaapzakjes zonder mouwen 

 

Reiff wol-zijde slaapzakken met mouwen

wolzijde-slaapzak-reiff-strick-babinimoDeze wolzijde slaapzakken van Reiff worden gemaakt vanaf de kleinste maatjes 50-56 tot maat 98-104. Onze peuter van bijna 2,5 jaar draagt nu de grootste maat van deze super toffe slaapzakjes.

Ze zijn heel luchtig en losjes gebreid van een iets dikkere draad merinowol met zijde en zijn daardoor echt heel erg soepel, zacht, fluffie, wat elastisch, … erg knus om in te slapen dus!

Als het echt koud is in de winter gaat er bij ons wel nog een wollen deken over en wollen of wolzijde ondergoed onder de pyjama.

Absoluut een favoriet van ons :-)

Reiff wol-zijde slaapzakjes met mouwen 

 

Manymonths wollen meegroei slaapzak met mouwen (MaM Design)

wollen-meegroei-slaapzak-manymonths-babinimoDoor het aanklikstuk onderaan is deze slaapzak van Manymonths lange tijd te gebruiken. Sommige mensen gebruiken hem al vanaf de geboorte, maar ik vind hem vooral van 3 à 4 tot 18 maanden goed passen (voor kindjes van gemiddelde grootte).

Deze fijne slaapzakjes zijn gebreid van heel dunne draad merinowol. Ze passen bovenaan heel mooi aan (halsopening is op 2 maten dicht te klikken) en voelen na een tijdje gebruik heel zacht en soepel aan.

De ManyMonths slaapzakken zijn niet super dik of super warm… eigenlijk zijn ze eerder bedoeld als extra (warm) laagje. In de wintermaanden (als het echt koud is) moet er best nog een dekentje over en warm wollen (of wolzijde) ondergoed en/of pyjama eronder.

Manymonths wollen slaapzakjes met mouwen 

 

Reiff fleecewollen slaapzak met mouwen

wollen-slaapzak-reiff-strick-warme-wolfleece-babinimoDeze fleecewollen slaapzakken van Reiff zijn erg warm en zacht. Ze hebben een rits rondom, wat het gemakkelijk maakt om ze aan of uit te doen (of voor een luierwissel ’s nachts).

Bovenaan en bij de mouwen sluiten ze mooi aan en onder de oksels worden ze dan breder zodat er toch heel wat bewegingsruimte is maar ze bovenaan veilig op z’n plek blijven zitten zodat je baby of peuter er niet in naar onderen kan zakken.

Als je echt een warme slaapzak zoekt, die je ook in de winter eventueel zonder extra deken kan gebruiken, dan denk ik dat dit één van de beste keuzes is.

Reiff fleecewollen slaapzakken met mouwen 

 

Lilano wollen slaapzakjes

(deze slaapzakjes hebben we nog niet uitgetest, ik heb ze wel eens vastgehad maar toen vond ik de kleuren zo saai… maar ze zijn wel lekker warm en zacht volgens mij, dus hopelijk binnenkort toch nog eens uit proberen)

Lana naturalwear wollen slaapzak met mouwen

De eerste winter (toen baby ongeveer een half jaar was) hadden we een slaapzakje van Lana naturalwear. Toen kende ik nog niet heel veel andere merken wollen slaapzakjes (behalve Disana) en dus was ik er toch wel blij mee, vooral met de mouwtjes eraan toen het echt koude nachten waren.

Deze slaapzakjes zijn gemaakt van een mengeling van 70% fleecewol en 30% katoen.

Disana slaapzak van gekookte wol zonder mouwen

Deze slaapzakken van Disana hebben wij zelf nog niet gebruikt, maar als zoontje volgende herfst en winter nog een slaapzak wil dragen, gaan we deze waarschijnlijk wel gaan uittesten.

Welk eco wollen slaapzakje is het warmst?

Van al de wollen slaapzakjes die ik al zelf heb gebruikt of uitvoerig vastgehad en gevoeld… vind ik de wolfleece slaapzakjes met mouwen van Reiff absoluut de warmste. Ze zijn gemaakt van eco merino-wolfleece en superzacht.

Deze wolfleece slaapzakjes zijn iets minder geschikt om het jaar rond te gebruiken, maar absoluut wel aan te raden voor een koude slaapkamer of strenge winter.

wollen-slaapzak-met-mouwen-wolfleece-reiff-strick

Comment Section

0 reacties op “Welk wollen slaapzakje kiezen voor je baby, peuter of kleuter?

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website