Page content

Banaan-Maca-ijs – zelf snel gezonde ijsjes maken

article content

Banaan-Maca-ijs – zelf snel gezonde ijsjes maken

Gezonde ijsjes maken zonder room, melk of suiker – Kan dat?

Ja, dat kan zeker… en ze zijn nog superlekker ook!

In een vorig bericht schreef ik er gisteren al over, hoe je gezonde ijsjes kan maken met als hoofdbestanddeel bevroren bananen.

En omdat vandaag het zonnetje vrolijk schijnt, hadden we zin om dit recept voor gezonde ijsjes al eens uit te proberen. 

En als eerste variatie kozen we voor Macapoeder als smaakmaker. Maca vinden we hier allemaal erg lekker (vooral de gemengde soort; de gele maca smaakt eerder wat karamel-achtig), de smaak doet een beetje aan iets mokka-speculaas-achtigs denken (en de kleur ook trouwens). Bovendien is maca een heel gezonde superfood die we regelmatig proberen te gebruiken.

Hoe maak je een gezonde Banaan-Maca-IJs

Ingrediënten:

  • 1 grote goed rijpe bevroren banaan per persoon  (minstens 24u in de diepvries)
  • 1 koffielepeltje Maca-poeder per 4 personen (van geconcentreerd macapoeder; ofwel 4 koffielepeltjes van de gewone variant)
  • 0.5 dl haverroom per persoon (dit kan ook amandelnotenmelk ofzo zijn, maar dan wat minder gebruiken, anders wordt het mengsel waarschijnlijk te dun)

Bereiding:

Al de ingrediënten samen in de blender doen en op lage snelheid laten mixen tot je een min of meer glad en romig mengsel krijgt. In het begin zal je met tussenpozen moeten mixen en tussenin goed mengen en aanduwen. Ik heb het in totaal ongeveer 2 à 3 minuutjes laten mixen. Normaal gezien kan je je ijs daarna direct op smullen, maar als het te vloeibaar is geworden (dit zou kunnen door te lang mixen of teveel vloeistof toevoegen), zou je het ook eerst nog eventjes terug in de diepvries kunnen zetten om terug op te stijven, dan moet je wel ervoor zorgen dat je om het kwartier alles even goed doorroert, anders ga je ijsklontering krijgen.

Gezonde ijsjes zonder melk of suiker - Banaan-Maca ijs

Wij vonden het in ieder geval superlekker! Deze gezonde ijsjes gaan dus deze zomer nog heel vaak gemaakt worden :-) en natuurlijk ook in nog heel wat andere variaties van lekkere smaakjes… mmm

.

Comment Section

2 reacties op “Banaan-Maca-ijs – zelf snel gezonde ijsjes maken


Door Margo Ruiter op 2 augustus 2013

Vries je de bananen in zonder schil? Dan heb ik het nu fout gedaan… Misschien gaat hij er nog af. Stop jij de bananen in zakjes of bakjes?

Macapoeder gebruik ik al door soyayoghurt en andere supershakes, dus in een ijsje lijkt het me ook prima gaan. Gele macapoeder ken ik niet, zal ik maar eens gaan zoeken!

Je hoort hoe het afloopt, het is echt een ijsjesdag vandaag!

kleurrijke groet, Margo


Door EcoBio op 2 augustus 2013

Hallo Margo,

Over bananen invriezen heb ik onlangs een blogberichtje geschreven, omdat we best wel regelmatig daar vragen over krijgen :-) met schil invriezen is ietsie moeilijker, want in bevroren toestand gaat de schil er heel moeilijk nog van af… Hoe kan je best rijpe bananen invriezen…

Voor maca-ijs gebruiken we altijd de geconcentreerde (gemengde) soort macapoeder; de gele heb ik er eigenlijk nog niet voor geprobeerd, maar die vind ik zelf ook gewoon iets minder lekker.

Hopelijk lukken je ijsjes goed en smaken ze overheerlijk! :-) geniet ervan…

Plaats een reactie


*


EcoBio updates & gratis e-book
Updates in je mailbox met recente info, blogs en recepten
Wij hebben ook een hekel aan spam; je kan je eenvoudig weer afmelden