Page content

Seizoensgroenten van bij ons – Wintergroenten

article content

Seizoensgroenten van bij ons – Wintergroenten

Ook in de wintermaanden zijn er lekkere verse groenten verkrijgbaar die nu nog bij ons in de tuin of op het veld oogstbaar zijn. Groenten van het seizoen (seizoensgroenten) eten is gezond en ecologisch – en bovendien zorgt het vanzelf ook voor heel wat afwisseling op je menu. 

Wintergroenten

In onderstaand filmpje heeft men het over volgende wintergroenten: winter-prei, witloof, roodlof, veldsla, schorseneer, haverwortel, paarse morgenster, aardpeer, pastinaak

 

Zelfs laat in de winter hebben we nog heel wat groenten in onze tuin staan. Winterprei kent iedereen. Je kunt hem op verschillende manieren gebruiken, zelfs rauw. Samen met witlof, muizenoortjes en roodlof heb je een lekker winterslaatje. Roodlof is familie van witlof, maar het blijft in de winter gewoon in de tuin staan.
Het witlof groeit onder een laag aarde in de serre. Naast de schorseneer zijn er nog andere vergeten groenten, die minstens even lekker zijn. Het wilde broertje van de schorseneer is de haverwortel, of de paarse morgenster die kleinere wortels heeft. De aardpeer met zijn nootachtige smaak kan rauw of gekookt worden gegeten en heeft een grote opbrengst.
Hier hebben we de pastinaak met zijn grote, witte wortels en verder staan er ook nog raapjes. Van de Velt-website kun je een volledige groentekalender downloaden. We verkleinen onze ecologische voetafdruk door nu verse wintergroenten van bij ons te eten. Ze zijn bovendien nog erg lekker ook.

Maar er zijn ook nog andere (meer bekende) seizoensgroenten die in de winter bij ons vers van het veld verkrijgbaar zijn, zoals bijvoorbeeld boerenkool, spruitjes, winter-postelein,

Comment Section

0 reacties op “Seizoensgroenten van bij ons – Wintergroenten

Plaats een reactie


*


Hierover schrijven we bij EcoBioLiving: