Page content

De ecologische moestuin in januari – eco tuinieren

De ecologische moestuin in januari – eco tuinieren

In een groentetuin kan je het hele jaar door wel wat werk verrichten, zelfs in de wintermaanden kan je nog nuttig bezig zijn om van je ecologische moestuin een succes te maken.

De eco-moestuin in januari

Plannen maken voor je moestuin

Januari is zowat de koudste maand van het jaar en wordt door tuiniers vooral gebruikt om plannen te maken voor het komende seizoen. Wie nog geen teeltplan gemaakt heeft, kan daar best nu tijd aan besteden, zodat er ook nog op tijd zaad kan besteld worden.

Winterklusjes in de moestuin

Om toch al wat actief in de tuin bezig te zijn, kan je in januari ook alvast je tuingereedschap aan een grondig nazicht onderwerpen en het een onderhoudsbeurt geven of herstellingen (laten) uitvoeren.

Eco-moestuin: oogsten in januari?

Wat oogsten betreft, kan je in januari meestal nog verder bladeren van de boerenkool of van de spruiten plukken. Sommige tuinders hebben ook nog wat winterprei staan die verder geoogst kan worden (zolang het niet vriest). Tussendoor kan er dan ook nog een voorraadje bewaargroenten uit de bewaarkuil gehaald worden.

Binnenshuis zou je in januari ook nog allerlei zaden kunnen te kiemen zetten voor wat extra vitamine-opkikkertjes in deze wintertijd. (Kiemzaden zoals tuinkers, tarwe, mosterd, luzerne, …)

Comment Section

0 reacties op “De ecologische moestuin in januari – eco tuinieren

Plaats een reactie


*


Hierover schrijven we bij EcoBioLiving:

Phoenix WebsitePhoenix Website