Page content

Tuingrond afdekken met karton – moestuin starten

Tuingrond afdekken met karton – moestuin starten

En ja hoor… we zijn er nu écht aan begonnen… aan de start van onze natuurlijke moestuin. Nog maar het prille begin, maar toch al zooo blij hiermee!  :-)

Na de eerste opdrachten uit de online cursus ‘natuurlijke moestuin’ als opmeten, tekenen, observeren, enz. kwam er al snel ook een echte doe-opdracht aan.

Handen uit de mouwen en aan het werk in onze toekomstige tuin! 

Start natuurlijke moestuin – afdekken met karton en mulch

Afdek-materiaal verzamelen voor de start van onze moestuin

De voorbije weken zijn we volop bezig geweest met het verzamelen van kartonnen dozen. Liefst zo groot mogelijk en in gewone bruine karton zonder teveel bedrukking erop. Uiteindelijk hadden we een hele stapel klaarliggen, met al netjes al de resten van plakband en etiketten eraf gedaan.

Het verzamelen van genoeg mulch-materiaal was alweer wat moeilijker. We gingen dus ijverig op zoek… grasmaaisel, stro, groentenresten, afgevallen bladeren, hakselhout, …

Aan het werk: tuin afdekken met karton en mulch

Het afdekken van de tuin ging erg vlot, dit was best een leuk werkje.

Eerst beginnen met al het onkruid en gras dat er nog stond goed plat te trappen, dan het karton netjes erover leggen (de stukken karton goed ruim laten overlappen zodat er geen licht meer tussendoor kan) en daar bovenop dan een dikke laag mulch materiaal uitspreiden. Uiteindelijk mag er geen karton meer zichtbaar zijn (de foto is genomen voor we klaar waren)

Tuingrond afdekken met karton en mulch

Comment Section

0 reacties op “Tuingrond afdekken met karton – moestuin starten

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website