Page content

Tapioca Pudding met Frambozen – snel klaar

article content

Tapioca Pudding met Frambozen – snel klaar

Tapioca pudding… een tussendoortje of dessert dat al lang op ons to-do lijstje staat om eens uit te proberen.

En met frambozen erbij (die hier toch nog genoeg in de diepvries zitten, want op verse frambozen is het nog wel even wachten) lijkt me dat best wel een lekkere combinatie.

Dus uitproberen maar… we hebben er al zin in :-) 

Wat heb je nodig om Tapioca Pudding te maken?

  • 2 cups amandelmelk
  • 1/3 cup tapioca
  • 1 cup kokosmelk
  • 1 cup frambozen
  • snuifje zout
  • eventueel honing als je het zoeter wil, maar wij doen dit er niet in
  • enkele extra frambozen om af te werken
  • steelpan of kookpot – klopper

Hoe maak je Tapioca Pudding met Frambozen?

Voor je eraan gaat beginnen, kan je best de Tapioca bolletjes (of pareltjes) enkele uren laten weken in 1 cup amandelmelk. Dit is niet niet altijd nodig, voor sommige soorten Tapioca is dat niet nodig (gewoonlijk staat dit wel aangegeven op de verpakking). Voor de zekerheid hebben wij de Tapioca toch een half uurtje tevoren even te weken gezet in de steelpan waarin het bereid gaat worden.

Voeg dan de tweede cup amandelmelk toe en roer alles goed door. Dit gaat dan samen op het vuur tot het kookpunt, van als het begint te koken mag je de kokosmelk toevoegen en op een kleiner vuurtje 10 minuten laten pruttelen. Zorg ervoor dat je vanaf het begin heel de tijd erin blijft roeren (met een klopper), want anders zakken de tapiocabolletjes naar de bodem en gaan ze daar blijven kleven en aanbakken.

Voeg daaraan de frambozen, het snuifje zout en eventueel de honing toe en roer dit met de klopper goed door terwijl het nog 5 minuten langer op het vuur blijft.

Al roerend kan je de tapiocapudding alvast een beetje laten afkoelen (want warm is hij nog erg dun en lopend, hoe meer afgekoeld hoe steviger hij wordt) en dan overscheppen in kommetjes. Je kan deze pudding warm opdienen, maar ik vind hem lekkerder als hij helemaal afgekoeld is (dan komt er wel een beetje een soort velletje bovenop).

Net voor het opdienen leg je er nog enkele frambozen bovenop… smakelijk!

Tapioca Pudding met Frambozen - gezond dessert of tussendoortje - glutenvrij, zonder suiker, zonder melk

Tip: in de wintermaanden maken we ook graag een tapiocapudding variant met chocolade in plaats van frambozen ‘chocolade-tapioca-pudding

 

Comment Section

5 reacties op “Tapioca Pudding met Frambozen – snel klaar


Door Annemie Vrancken op 7 juni 2017

waar kopen jullie de tapioca? ga op zoek hier in Brugge om zelf amandelyoghurt te maken…….bij Pit en Pit kan je ze bestellen via internet zie ik.


Door EcoBioLiving op 9 juni 2017

Ik kocht al eens tapioca online bij iHerb (tapioca pearls) als we daar andere dingen bestellen (die hebben het bio) en vaak inderdaad ook bij Pit Pit. Maar tussendoor brengen wij het ook soms van de gewone (grotere) supermarkt mee, van Anco denk ik.


Door Annemie Vrancken op 9 juni 2017

ah ok dank je. ik vond het toevallig in Sluis vandaag, in een natuurwinkeltje, alsook tapiocasiroop. Ik probeer dit recept eens zonder kokosmelk en met gierstmelk. Van kokosmelk moet ik overgeven, kokosrasp lukt wel.


Door Joan op 11 juni 2017

Kan ik ook tapioca korrels hiervoor gebruiken, ik heb niet de grote tapioca parel.


Door EcoBioLiving op 14 juni 2017

Wij hebben al zowel grotere als kleine bolletjes gebruikt; maar wel echt bolletjes, niet het poeder/meel (dat laatste heb ik nog nooit gebruikt, geen idee wat daarvan het resultaat zou worden)

Plaats een reactie


*


EcoBio updates & gratis e-book
Updates in je mailbox met recente info, blogs en recepten
Wij hebben ook een hekel aan spam; je kan je eenvoudig weer afmelden