Page content

Ananas ijsjes maken met bevroren banaan

article content

Ananas ijsjes maken met bevroren banaan

Njammie… lekker en verfrissend deze ananas ijsjes!

Lang moeten wachten op het zonnetje dit jaar… maar stilaan wordt het weer wat meer zomer en dus ijsjes-tijd… en dan gaan we uiteraard ook weer wat vaker lekkere gezonde ijsjes maken :-D

Dit ananas ijsje is één van de favorieten hier om snel te maken op een zonnige dag, we hebben altijd wel ananasblokjes in de diepvriezer zitten en meestal ook wel een redelijke voorraad aan bevroren banaan. 

Hoe maak je dit ananas ijsje met banaan in de blender?

Heel eenvoudig… voor 2 à 3 grote porties ananas ijs gebruiken wij:

  • anderhalve bevroren banaan
  • ongeveer 3 à 4 cups ananasblokjes (verse in het seizoen mmm, maar vaak gewoon uit de diepvries)
  • water (gefilterd kraanwater)
  • eventueel enkele ijsblokjes (vooral als je verse ananas gebruikt)

Dit gaat allemaal samen in de blender – even goed door laten mixen – en klaar om direct van te smullen :-)

Als je blender niet krachtig genoeg is, zal je hem waarschijnlijk enkele keren moeten stoppen en het geheel nog eens omroeren en mengen en dan verder mixen tot het allemaal wat smeuïg geworden is.

Hoeveel water erbij moet, heb ik nog nooit precies afgemeten (zal ik toch eens aan moeten denken misschien volgende keer), ik doe het op gevoel en omdat hier zo vaak blender ijsjes gemaakt worden, is dat meestal ook direct ongeveer goed. Best kan je met een klein beetje (één cup ofzo) beginnen en als je merkt dat de blender het niet gemixt krijgt, kan je dan een beetje bijvoegen.

ananas ijsje - zelf gezond fruitijs maken in de blender, met bevroren banaan, zonder suiker of zuivel

 

Comment Section

5 reacties op “Ananas ijsjes maken met bevroren banaan


Door vicksken op 29 april 2013

Hoi,
Ik volg jullie pas, maar vind het enthousiasme waarmee jullie de alternatieven voor gezonde voeding beschrijven top!
Ik heb hier net een paar rijpe bananen liggen en sta te trappelen om eens zo’n ijsje te maken.
Practisch vraagje: vries je die bananen in met schil en al of prak je ze eerst en vries je die zo in, vooraleer je ze dan in de blender doet? En hoelang kan je ze best ingevroren hebben, vooraleer je ze tot zo’n fantastisch ijsje omtovert?
Alvast bedankt!


Door Eco-Bio op 30 april 2013

Het is dan ook zo superleuk om te merken hoeveel er verandert en hoeveel beter je je gaat voelen door gewoon je voeding en levensstijl wat aan te passen en volop te kunnen genieten van al wat lekker en plezant is… en er is op dat vlak ook nog zo enorm veel te ontdekken :-) wij willen alvast nooit meer anders!

De bananen pel ik eerst en vries ze dan in z’n geheel in. In het begin brak of sneed ik ze soms in (grote) stukken, maar dan heb je het risico dat de stukken teveel aan elkaar vastvriezen en dat je met een te stevige bevroren ‘klomp’ komt te zitten die je blender niet de baas kan. Ze breken trouwens heel gemakkelijk in stukken als ze goed bevroren zijn, dat doe ik wel altijd om het de blender wat minder zwaar te maken. Als ik er veel heb en/of tijd genoeg dan leg ik de gepelde bananen op een plateau en doe daar een grote zak over – zo mogen ze dan eerst los van elkaar bevriezen en achteraf kunnen ze dan allemaal samen in een grote diepvrieszak of doos. Als ik er maar enkele heb (of geen tijd) dan doe ik ze direct per 2 in een klein diepvrieszakje (iets minder ecologisch dus).

Om goede stevige en romige ijs te kunnen maken, zou je de bananen toch 24 of 48 uur in de diepvries moeten laten. Een tijdje geleden was onze bevroren voorraad op en toen probeerden we het na (heel wat) minder diepvriestijd, maar dat werd een erg zachte softijs :-) alhoewel ook wel doenbaar voor noodgeval van ijsjes-goesting.


Door Daphne op 25 juli 2014

Hoeveel inhoud is een cup dan?


Door EcoBio op 4 augustus 2014

1 cup = 250 ml

Als je geen cup-maatschepjes hebt, kan je ook een grote koffiemok gebruiken, dat is ongeveer 250 ml meestal

Plaats een reactie


*


EcoBio updates & gratis e-book
Updates in je mailbox met recente info, blogs en recepten
Wij hebben ook een hekel aan spam; je kan je eenvoudig weer afmelden