Page content

Start van nieuwe oogstjaar bij zelfoogsttuin in Hasselt

Start van nieuwe oogstjaar bij zelfoogsttuin in Hasselt

Vandaag (1 mei 2012) is het de startdag van het nieuwe (het tweede nog maar) oogstjaar bij de zelfoogsttuin van Hasselt.

Wij kijken er alvast naar uit om weer een jaar lang onze portie lekkere verse bio-groenten te gaan oogsten op het veld en hopen dat de opbrengst weer opnieuw zo overvloedig (vooral in de zomerperiode dan) en lekker zal zijn als het voorbije jaar.  

Wat is een zelfoogsttuin?

Bij een zelfoogsttuin wordt een grote tuin – een veld – ingedeeld, bewerkt, aangeplant, onderhouden, … door de boer – in Hasselt gebeurt dit in samenwerking met Arbeidscentrum De Wroeter. In ruil voor een jaarlijkse bijdrage – het lidgeld of oogst-aandeel – mogen de leden van de zelfoogsttuin het hele jaar rond hun deel van de opbrengst zelf gaan oogsten op het veld.

De praktische organisatie loopt in iedere zelfoogsttuin wat anders. Bij de Tuin van de Smaak wordt er wekelijks op maandag een mail gestuurd naar de leden met daarin een lijstje wat er tijdens die week geoogst kan/mag worden en meestal ook nog wat extra oogst-tips of richtlijnen erbij.

Lidgeld (kostprijs) voor een jaar lang mee-oogsten in de zelfoogsttuin

Zelfoogsttuin Hasselt - nieuw oogstjaar 2012 - toegangshek

De bijdrage die je jaarlijks moet betalen om lid te worden van de zelfoogsttuin wordt berekend per persoon van je gezin.

Volwassenen betalen in 2012 (van 1 mei 2012 tot 1 mei 2013) een bedrag van 230 euro
Kinderen tot 18 jaar betalen een kind-tarief. Voor 1-jarigen is dat 30 euro; voor elk bijkomend levensjaar komt daar dan 10 bij – dus een 9-jarige zal bijvoorbeeld 110 euro betalen, voor een 15-jarige wordt het 170 euro, enz.

Je kan kiezen om je lidgeld in één keer te betalen (begin mei) of als het bedrag teveel wordt voor je gezinsbudget in twee keer (begin mei en de andere helft in oktober)

Hoe inschrijven om lid te worden van de zelfoogsttuin?

Je kan je opgeven als kandidaat om lid te worden door je gegevens door te geven via de website ‘Tuin van de Smaak’, zodat je op een wachtlijst komt te staan. Als er dan plaats vrijkomt, word je terug gecontacteerd.

Comment Section

0 reacties op “Start van nieuwe oogstjaar bij zelfoogsttuin in Hasselt

Plaats een reactie


*


Hierover schrijven we bij EcoBioLiving:

Phoenix WebsitePhoenix Website