Page content

Ananas ijs maken met kokosmelk

article content

Ananas ijs maken met kokosmelk

De voorbije zonnige dagen maakten we nog verschillende versies van het eenvoudig snel klaar blender-ijs met bevroren bananen.

Die blender-ijsjes blijven hier sowieso toch ook altijd wel erg geliefd, ook omdat ze zo gemakkelijk te maken zijn met alleen maar fruit als ingrediënten, wat we altijd wel gewoon in huis hebben (of toch in de diepvriezer) en heel snel klaar… maar ook omdat ze gewoon heel erg lekker zijn :-)  

Maar soms hebben we wat meer tijd en goesting om andere ijsjes te maken waar wat meer werk aan is, of vaak eigenlijk niet echt zoveel meer werk, maar eerder gewoon wat meer tijd voor nodig.

Op onze keukentafel lag al enkele dagen een grote verse ananas te pronken en lekker te ruiken… ideaal dus om een lekker fris zomerijsje van te maken.

Dit ananas-kokosmelk-ijs kan je met een ijsmachine maken (wij deden het al eens met een eenvoudige ijsmachine waarvan je de kom vooraf laat bevriezen), maar je kan het ook gewoon zonder ijsmachine in de diepvriezer maken als je er enkele uurtjes tijd voor hebt. Wij deden het deze keer gewoon in de vriezer en dat lukte (mits wat extra moeite) ook prima.

Ananas-ijs met kokosmelk - gezonde ijsjes zelf maken

Ananas ijs met kokosmelk >> Pina Colada ijs

Ingrediënten:

•    1 cup kokosmelk (met hoog vetgehalte)

•    1/4 cup honing ( wij gebruiken bio & rauw – koud geslingerd)

•    2 cups ananas (liefst een goed rijpe ananas, die is lekker sappig en zoet)

Werkwijze:

  1. Doe alle ingrediënten samen in de beker van je blender of in de kom van je foodprocessor en mix dan alles door elkaar.
  2. Dit mengsel kan je dan in de ijsmachine doen en laten draaien tot  je ijs de goede dikte gekregen heeft.
  3. Als je geen ijsmachine hebt, doe je het mengsel in een ruime kom met deksel en gaat deze voor ongeveer 5 uur in de diepvries. Je moet het mengsel dan wel regelmatig (echt wel vaak eigenlijk) goed doorroeren met een vork om de ijskristallen die bij het bevriezen ontstaan weer te breken.
  4. Met nog wat extra stukjes verse ananas erbij opdienen, maakt dit ananas-kokosmelk ijs nóg lekkerder
  5. Veel succes & smakelijk!

Comment Section

2 reacties op “Ananas ijs maken met kokosmelk


Door kelly op 13 mei 2015

Dat klinkt echt super lekker! ik vroeg me af of je het daarna ook opnieuw kan invriezen. Dat je dus een hele bak maakt bijvoorbeeld.


Door EcoBioLiving op 14 mei 2015

Dat hebben wij eigenlijk nog nooit gedaan met zelfgemaakt ijs… we maken telkens een ruime portie, maar met z’n vieren is deze toch altijd weer direct op.

Ik vrees een beetje dat je dan ook weer die ijskristallen erin gaat krijgen. En dat het daarna als het helemaal door en door bevroren is, veel te hard gaat worden.

Je zou dat best eens met een kleine portie uittesten… en dan mag je het resultaat hier altijd laten weten :-) er zijn vast nog meer mensen die dit willen weten.

Plaats een reactie


*