Page content

Zelf gezonde ijsthee maken – van verse munt

article content

Zelf gezonde ijsthee maken – van verse munt

Als het écht zomers warm wordt en de temperatuur een tijdje boven de 35 graden gaat, dan is het nodig om voor wat extra verkoeling te zorgen.

Natuurlijk eten we dan wat vaker zelfgemaakte ijsjes (fruit waterijsjes of blender ijsjes met bevroren banaan maken we nu wel elke dag) en water wordt er ook genoeg gedronken.

Maar sinds een tijdje zijn we begonnen om ook telkens als het zo’n warme dag wordt een lekkere gezonde ijsthee te maken.  

Gezonde ijsthee maken

Zelf gezonde ijsthee maken is zo eenvoudig en het is ook nog gezond en heerlijk verkoelend om te drinken doorheen de dag. Alleen liever niet bij de maaltijd, dan zijn koude dranken eigenlijk niet zo’n goed idee.

Deze zelfgemaakte ijsthee lijkt helemaal niet op de (superongezonde) icetea die je kan kopen, maar wordt gewoon gemaakt van verse (of gedroogde) kruiden/specerijen/fruit enz.  En met water uiteraard… en ijsblokjes erin.

Zelf gezonde ijsthee maken met munt

Zelf ijsthee maken met verse munt

Verwarm in een pannetje of kookpot een ruime hoeveelheid water (zeker een liter) tot het kookt en zet dan het vuur uit.

Dan neem je de verse muntblaadjes én steeltjes (in de steeltjes zit nog meer aroma en smaak, dus deze mogen er ook bij), zeker een goede hand vol, afhankelijk hoe sterk je de muntsmaak wil hebben – het mag wat sterker worden dan je normaal zou doen voor warme thee, want het wordt na het trekken van de thee nog verdund door koud water en ijsblokjes erbij te doen – en leg je deze in het hete water.  Dit mag zo blijven staan tot het hete water wat afgekoeld is (zeker enkele uurtjes laten wij het staan). Je kan ook nog enkele blaadjes apart houden om achteraf bij het serveren in je glas erbij te doen.

Aanlengen met extra (koud) water… in glazen kannen overgieten met telkens wat muntblaadjes erbij… ijsblokjes toevoegen en in de koelkast zetten.

Als je je dan een glaasje uitschenkt kan je eventueel nog extra ijsblokjes toevoegen als die in de grote kan al gesmolten zijn.

Heb jij al ooit ijsthee gemaakt of gedronken? 

Comment Section

0 reacties op “Zelf gezonde ijsthee maken – van verse munt

Plaats een reactie


*


Hierover schrijven we bij EcoBioLiving: