Frambozenblad thee wordt al heel lang gebruikt tijdens de zwangerschap.
Het zou helpen om de spieren van de baarmoeder te versterken. Hierdoor worden de weeën efficiënter en kan de bevalling dus vlotter en natuurlijker verlopen.
Als de baarmoeder beter haar werk kan doen, is de kans op bloedverlies tijdens en na de bevalling ook beperkter. En zal de baarmoeder zich sneller herstellen.
Wanneer beginnen met frambozenblad-thee tijdens de zwangerschap?
De thee moet je regelmatig tijdens de zwangerschap drinken om goed te kunnen werken en best ook nog verder tijdens de weeën activiteit.
Er wordt aangeraden om vanaf 3 maanden voor (of toch zeker minimum 6 weken) de voorziene bevalling ermee te starten. Tot 3 kopjes frambozenblad thee per dag mag je drinken. Dit lukt mij niet, ik ben al blij als ik aan één of twee tassen (wel grote) per dag kom. 🙂 Want ik wissel ook nog graag af met andere soorten thee.
Soms lees je ook wel eens dat frambozenbladthee ook aangeraden wordt om de weeën op te wekken en zo de bevalling eerder te laten beginnen. Dit lijkt me echter nogal onwaarschijnlijk. Je lichaam en je baby weten zelf het best wanneer ze er klaar voor zijn en zullen dan ook zelf hun moment kiezen om de bevalling en geboorte te starten.
Het zou eventueel wel effect kunnen hebben als je op alle andere vlakken klaar bent voor de bevalling, dat dan het laatste zetje gegeven wordt.
Je moet natuurlijk ook geen liters sterke thee per dag ervan gaan drinken. Dat geldt voor alle kruiden trouwens, dat je geen overdreven grote porties ervan mag gebruiken. Heel wat kruiden kunnen dan ongewenste effecten geven.
Frambozenblad Thee drinken als je niet zwanger bent?
Ook voor vrouwen die niet zwanger zijn kan frambozenbladthee een goede werking hebben. Deze thee zou immers ook een gunstige invloed hebben op onregelmatige of pijnlijke menstruaties. In ieder geval het proberen waard…
Waar kan je frambozenbladthee kopen?
Het is even zoeken geweest, want frambozenblad thee kan je niet zo gemakkelijk overal kopen. Uiteindelijk heb ik bij iHerb 3 merken frambozenblad thee tegelijk besteld om uit te testen. Er zitten 16 of 24 theezakjes in een doosje, dus als je er (zoals meestal aanbevolen) 3 kopjes thee per dag van drinkt, dan zullen deze 3 doosjes al snel opgebruikt zijn.
Welk merk frambozenbladthee is lekker?
Ik kocht dus 3 soorten om ze te kunnen vergelijken. Want ik las wel eens ergens dat frambozenbladthee niet zo lekker zou zijn. Alle drie waren het thee in builtjes (losse thee had ik ook wel ergens gevonden, maar toen ik wilde bestellen was die niet meer in voorraad)
Gekochte merken: Yogi (16 builtjes) – Traditional Medicinals (16 builtjes) – Alvita (24 builtjes)
Bij zowel de Yogi als de Traditional Medicinals staat er een logo van ‘usda organic’ op het doosje, bij Alvita niet. Traditional Medicinals kreeg ook nog een logo van ‘non gmo verified’ erbij, ook niet onbelangrijk.
Hoewel ze alledrie als enige ingrediënt frambozenblad hebben, zijn deze 3 variaties van dezelfde thee toch telkens behoorlijk anders van smaak. Ik heb meermaals geprobeerd om hier iets te typen om de smaak te omschrijven. Maar telkens weer terug gewist, omdat ik het niet verwoord krijg… Dat is echt enorm moeilijk om de smaak van iets in woorden weer te geven. En dan nog de subtiele verschillen… Ik heb het dan maar opgegeven.
Samengevat: De Alvita vonden we hier (met 3 geproefd) het minst lekker. Voor Yogi en Traditional Medicinals zijn we er niet helemaal uit. De smaak van beiden is helemaal anders en soms vinden we de ene lekkerder, dan weer de andere… heel raar eigenlijk. Wel fijn om regelmatig te kunnen afwisselen dus 🙂
Na een kleine maand waren de frambozenblad-thee van Yogi en Traditional Medicinals op. Van de Alvita heb ik uiteindelijk maar 1/3 ofzo opgebruikt. Na een tijdje ging deze echt tegensteken qua smaak, dus heb ik hem niet meer verder gebruikt.
Sindsdien kocht ik eigenlijk vooral nog losse frambozenbladthee in bulk verpakt, van bij ons in de buurt in de natuurvoedingswinkel. In sommige thee- (en koffie-) winkels kan je het ook wel eens vinden, maar lang niet overal, het is toch wel wat zoeken.
Sinds ik een leuke grote én kleine theepot kocht in de kringwinkel, gebruik ik eigenlijk veel liever losse thee. Die gaat dan in een handig theezeefje dat je in de theepot hangt (of ik je kopje kan ook bij sommige modellen). En dat ik bij Bol.com vond, daar hebben ze heel erg veel keuze erin.
En daarna heb ik ook eens zelf een grote portie jonge blaadjes van de frambozenstruik gedroogd. Dit ging erg goed, ideaal eigenlijk om een wat grotere voorraad te hebben. Want als het goed gedroogd is en ook goed luchtdicht verpakt in een bokaal ofzo, kan je ze heel lang bewaren.
Laura
Ik ben niet zwanger maar wil frambozenbladthee graag uitproberen om te kijken of het effect heeft op de krampen tijdens mijn menstruatie, ik heb gehoord dat deze minder kunnen worden wanneer je de thee vanaf ongeveer 10 dagen tot een week voor je menstruatie begint te drinken.
Bij de natuurwinkel heb ik van Jacob Hooy een zak frambozenblad-kruiden (voor thee) gekocht, 4 euro voor een flinke zak! Het smaakt prima gelukkig 🙂 Ik ben benieuwd of het effect heeft.
EcoBioLiving
Het is ook gezond en heilzaam voor niet-zwangeren inderdaad. Het zou vooral je baarmoeder versterken en de goede gezonde werking ervan stimuleren.
Zelf vind ik (de meeste) frambozenbladthee ook wel lekker; vrouwenmantelthee (die ook voor dezelfde dingen vaak gebruikt wordt) vind ik heel wat minder lekker.
Laat misschien iets weten als je het uitgeprobeerd hebt… ik ben wel benieuwd naar het effect.
Melanie Goethals
ik ben op zoek naar een thee soort om de vruchtbaarheid te verbeteren.
Zou deze helpen?
mvg
Melanie
Claudia ter Beek
Ik nam de thee en binnen een minuut of 2 braken de vliezen?dat was wel erg snel!
Jen
Ik heb zojuist frambozenbladthee aangeschaft maar er staat op de verpakking: niet gebruiken tijdens zwangerschap. Hoe zit dit?