Page content

Frambozenblad Thee tijdens zwangerschap

Frambozenblad Thee tijdens zwangerschap

Frambozenblad thee wordt al heel lang gebruikt tijdens de zwangerschap.

Het zou helpen om de spieren van de baarmoeder te versterken. Hierdoor worden de weeën efficiënter en kan de bevalling dus vlotter en natuurlijker verlopen. Als de baarmoeder beter haar werk kan doen, is de kans op bloedverlies tijdens en na de bevalling ook beperkter en zal de baarmoeder zich sneller herstellen.

Wanneer beginnen met frambozenblad thee tijdens de zwangerschap?

De thee moet regelmatig tijdens de zwangerschap gedronken worden om goed te kunnen werken en best ook nog tijdens de weeën activiteit.

Er wordt aangeraden om vanaf 3 maanden of toch zeker minimum 6 weken voor de voorziene bevalling ermee te starten. Tot 3 kopjes frambozenblad thee per dag mag je drinken (dit lukt mij niet, ik ben al blij als ik aan één of twee kopjes per dag kom :-) want ik wissel ook nog graag af met andere soorten thee)

Soms lees je ook wel eens dat frambozenbladthee ook aangeraden wordt om de weeën op te wekken en zo de bevalling eerder te laten beginnen. Dit lijkt me echter nogal onwaarschijnlijk, je lichaam en je baby weten zelf het best wanneer ze er klaar voor zijn en zullen dan ook zelf hun moment kiezen om de bevalling en geboorte te starten.

Frambozenblad Thee drinken als je niet zwanger bent?

Ook voor vrouwen die niet zwanger zijn kan frambozenbladthee een goede werking hebben. Deze thee zou immers ook een gunstige invloed hebben op onregelmatige of pijnlijke menstruaties. In ieder geval het proberen waard…

Waar kan je frambozenblad thee kopen?

Het is even zoeken geweest, want frambozenblad thee wordt niet overal verkocht. Uiteindelijk heb ik bij iHerb 3 merken frambozenblad thee tegelijk besteld om uit te testen. Er zitten 16 of 24 theezakjes in een doosje, dus als je er (zoals meestal aanbevolen) 3 kopjes thee per dag van drinkt, dan zullen deze 3 doosjes al snel opgebruikt zijn…

Welk merk frambozenblad thee is lekker?

Ik kocht dus 3 soorten om ze te kunnen vergelijken, want ik las wel eens ergens dat frambozenbladthee niet zo lekker zou zijn. Alle drie waren het thee in builtjes (losse thee had ik ook wel ergens gevonden, maar toen ik wilde bestellen was die niet meer in voorraad)

Gekochte merken: Yogi (16 builtjes) – Traditional Medicinals (16 builtjes) – Alvita (24 builtjes)

Bij zowel de Yogi als de Traditional Medicinals staat er een logo van ‘usda organic’ op het doosje, bij Alvita niet. Traditional Medicinals kreeg ook nog een logo van ‘non gmo verified’ erbij, ook niet onbelangrijk.

Hoewel ze alledrie als enige ingrediënt frambozenblad hebben, zijn deze 3 variaties van dezelfde thee toch telkens behoorlijk anders van smaak.

De Alvita vonden we hier het minst lekker… voor Yogi en Traditional Medicinals zijn we er niet helemaal uit, de smaak van beiden is helemaal anders en soms vinden we de ene lekkerder, dan weer de andere…

Frambozenblad Thee kopen en vergelijken - gebruik tijdens zwangerschap

Comment Section

3 reacties op “Frambozenblad Thee tijdens zwangerschap


Door Laura op 24 april 2015

Ik ben niet zwanger maar wil frambozenbladthee graag uitproberen om te kijken of het effect heeft op de krampen tijdens mijn menstruatie, ik heb gehoord dat deze minder kunnen worden wanneer je de thee vanaf ongeveer 10 dagen tot een week voor je menstruatie begint te drinken.
Bij de natuurwinkel heb ik van Jacob Hooy een zak frambozenblad-kruiden (voor thee) gekocht, 4 euro voor een flinke zak! Het smaakt prima gelukkig :) Ik ben benieuwd of het effect heeft.


Door EcoBioLiving op 26 april 2015

Het is ook gezond en heilzaam voor niet-zwangeren inderdaad. Het zou vooral je baarmoeder versterken en de goede gezonde werking ervan stimuleren.
Zelf vind ik (de meeste) frambozenbladthee ook wel lekker; vrouwenmantelthee (die ook voor dezelfde dingen vaak gebruikt wordt) vind ik heel wat minder lekker.

Laat misschien iets weten als je het uitgeprobeerd hebt… ik ben wel benieuwd naar het effect.


Door Melanie Goethals op 1 juli 2015

ik ben op zoek naar een thee soort om de vruchtbaarheid te verbeteren.
Zou deze helpen?
mvg
Melanie

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website