Page content

article content

Verjaardagsmenu van onze kleuter

Een jarige kleuter bij ons… hieperdepiep hoerrraaaa!

Bij ons is het al heel lang de gewoonte dat de jarige op de dag van z’n verjaardag mag kiezen wat (of waar) er die dag gegeten wordt. En dan proberen we zoveel mogelijk aan die wensen tegemoet te komen.

Vorig jaar mocht de jongste nog gewoon kiezen welke taart en welk ijsje hij graag zou willen. Maar nu hij 4 wordt, mag hij helemaal zelf kiezen.

Eerst had ik enkele dagen ervoor al eens gewoon gevraagd wat of waar hij graag zou willen eten als hij jarig is. Maar die vraag was nog iets te ruim :-D want hij had vooral ‘waar’ gehoord.

En de suggesties waren dan: “euhm… aan zee, nee op de zee in een boot ofzo misschien… of neee gewoon in Spanje… of boven op een berg zou ik wel willen”

Even de vraag aanpassen dus. Wat wil je graag eten dat we thuis kunnen klaarmaken. “ooh dat is makkelijk, ik wil… ”

Verjaardagsmenu – keuze van onze kleuter

Deze week hadden we hier dus een 4-jarige kleuter én die koos zonder veel nadenken voor dit verjaardagsmenu om z’n dag te vullen met lekkers:

  • boekweitpannenkoeken als ontbijt
  • sla met tomaat, komkommer en garnaaltjes als lunch
  • een verjaardagstaart met slagroom en veel frambozen als vieruurtje (het werd een mengeling van bessen)
  • zelfgemaakte pizza als avondeten (door hem zelf belegd bedoelde hij vooral)
  • tussendoor nog ijsjes én blenderijsjes… tja, lekker!
  • en een ‘juice-ke’ dat hij helemaal zelf mag maken met de slowjuicer :-)

De recepten van boekweitpannenkoeken, glutenvrije pizza en ijsjes staan hier al wel ergens op ons blog en de verjaardagstaart krijgt binnenkort vast ook nog z’n plekje.

Allemaal nogal gezonde dingen om door een 4-jarige gekozen te worden, maar dat zijn gewoon dingen die hier regelmatig op tafel komen en die hij dus goed kent. En ook wel toevallig nu in zijn aandacht waren…

Boekweitpannenkoeken was hij al een tijdje aan het vragen om nog eens te maken, want dat was er al lange tijd niet van gekomen. Dus ideaal dat hij het nu gewoon kon bestellen.

Garnaaltjes wilde hij enkele dagen geleden kopen op de markt, maar dat vond ik toen niet zo handig om onderweg met hem te eten. En we konden nog lang niet naar huis. Dus dat zat nog vers in zijn hoofd…

Frambozen, blauwe besjes, aardbeien… dat kan er altijd wel in :-) en ijsjes ook uiteraard

Pizza ziet hij soms onderweg ergens reclame van en dan heeft hij daar zin in, maar eigenlijk maken we dat niet zo vaak. Dus mooie kans nu om dit te kiezen. En zelf mogen samenstellen en beleggen is natuurlijk helemaal top.

En juicen, hélemaal zélf zonder hulp of bemoeienis is ook wel echt cool; hij mag wel vaak helpen, maar helemaal zelf beslissen en doen… dan smaakt dat juice-ke nog extra lekker. Hoewel hij ze meestal sowieso wel graag lust, ook als mama ze klaargemaakt heeft.

Verjaardagsmenu 4-jarige – enkele foto’s

Boekweitpannenkoeken beertje als ontbijt

Boekweitpannenkoeken - beertje als verjaardagsontbijt kleuter

 

Verjaardagstaart met besjes en slagroom

Verjaardagstaart met besjes op slagroom

 

Verjaardagstaart met besjes op slagroom

 

Comment Section

2 reacties op “Verjaardagsmenu van onze kleuter


Door Vicky op 25 augustus 2017

Super. Zou best wel de menu kunnen zijn die mijn kinderen ook kiezen.
Alleen die verjaardagstaart, daar moet ik nog een goed recept voor hebben. Daar vertrouwen ze de bakker nog meer dan mama’s kookkunsten. Ik kijk dus uit naar het recept :-)


Door EcoBioLiving op 26 augustus 2017

Ooh, ik ga mijn dochter nog eens wat pushen dat ze hem opnieuw maakt en het recept opschrijft :-) ergens volgende week zou misschien wel lukken…
In het begin haalden wij bij verjaardagen ook nog glutenvrije taarten bij een bakker/winkeltje in Noord-Limburg :-) ondertussen al heel wat geoefend… en nog is het resultaat niet altijd wat we zouden willen. Voor bezoek hebben we enkele recepten die wel altijd lukken en in de smaak vallen, maar voor onszelf blijven we uitproberen om dat lijstje wat aan te vullen voor meer keuze en variatie.

Plaats een reactie


*


Hierover schrijven we bij EcoBioLiving: