Page content

Glutenvrij ontbijt en tussendoortjes onderweg

Glutenvrij ontbijt en tussendoortjes onderweg

Glutenvrij eten – zoeken naar ideeën

Toen we pas besloten hadden om volledig glutenvrij te eten, was het in het begin wel wat zoeken en nadenken over wat we wel nog konden eten. Want blijkbaar aten we toch best nog veel voedingsmiddelen waar gluten inzitten.

Eerst hebben we al onze kasten, onze koelkast en diepvriezer leeggemaakt en in één keer gewoon alles weggegeven waar gluten in zat. En vanaf dan ook niks meer bij gekocht wat niet glutenvrij is. Wel wat drastisch, maar dat werkte voor ons het best.

Maar dan heb je in het begin wel wat moeite om je draai te vinden en voor gezonde variatie te kunnen zorgen. Vooral voor tussendoortjes om onderweg (of op het werk) de honger mee te stillen en heel in het begin ook vooral nog voor het ontbijt. Tevoren was ons ontbijt bijna altijd donker brood of muesli ofzo.

Ondertussen hebben we gelukkig al heel wat toffe alternatieven gevonden…

Glutenvrij ontbijt

Als ontbijt kiezen we de laatste tijd vaak voor een recept met eieren, maar we wisselen ook nog af met andere lekkere ontbijt ideetjes. Dit zijn enkele mogelijkheden voor glutenvrij ontbijten, die wij erg lekker vinden:

Van sommige ontbijt ideeën staan hier al recepten op dit blog, andere zullen nog wel volgen…

Glutenvrije tussendoortjes om mee te nemen

Tussendoortjes vinden om handig mee te kunnen nemen voor onderweg of op het werk ofzo vond ik eerst ook wat lastig. Daar hebben we ook nog niet zoveel variatie in gevonden, ook al omdat we dit niet dagelijks nodig hebben. Enkele ideetjes:

  • Appels – wij nemen bijna altijd appels mee als we ergens naartoe gaan
  • Noten en rozijntjes
  • Gedroogd fruit
  • Homemade muffins (bv deze muffins met blauwe bessen)
  • Rauwkost groenten, zoals wortelen, bloemkoolroosjes, kerstomaatjes
  • Vers fruit (banaan, mandarijntjes, nectarines, pruimen, een doosje met bessen)
  • Zelfgemaakte chocolaatjes – of soms ook zwarte chocolade (+70% cacao) -> dit was vooral in de winterperiode, want chocolade smelt nogal snel in je handtas

Wat eet jij het liefst als glutenvrij ontbijt of tussendoortje? Als je zelf nog goede ideeën hebt, dan mag je die gerust hieronder doorgeven… tips zijn altijd welkom!
.

Comment Section

3 reacties op “Glutenvrij ontbijt en tussendoortjes onderweg


Door linda op 14 januari 2013

ik ontbijt meestal met een verse fruitsla en soyayouchurt.
,peer, banaan, mandarijn of sinaasappel, druifjes , bosbessen, framboosjes….
Twee soeplepels soyayouchur(voor de nodige eiwitten)t en een koffielepel stuifmeelkorrels(mineralen)soms rasp ik er nog wat zwarte chocolade over.


Door daniel op 14 november 2013

iedereen spreek elkander tegen bij de ene moet je brood vermijden bij de andere is brood juist goed.dan is er ene die zegt dat je melk moet laten dan heb ik ook nog gelezen ontbijt met granen niet eten rozijnen uit je voeding. en dan die alternatieven voor vele mensen zijn natuurproducten erg duur en er zijn mensen die gewoon die superfoods niet kunnen betalen. vraag je dan af of het dan niet normaal is dat mensen ziek worden en van alles krijgen.zou fijn zijn indien de natuurwinkels hun producten wat minder duur zouden maken. en all die van gezonde dingen is enkel goed indien u geld hebt want de rest valt uit de boot. het internet staat er vol van en nu zeker.


Door Coopmans Filip op 22 november 2014

Ik ben zelf al jaren bezig met gezonde voeding. Het enige waar een consensus over bestaat is groenten. Iedereen is het er over eens dat groenten gezond zijn, lieft bio, indien niet: schillen/wassen Dan volgt vis waarover de meerderheid het eens is dat dit gezond is. Voornamelijk omdat bijna elke Belg teveel omega 6 vetzuren eet en vis overwegend omega 3 bevat. Als de balans tussen omega 3&6 verstoord is veroorzaakt dit licht ontstekingen in het lichaam. Vervolgens fruit waarover de meerderheid het eens is dat dit gezond is: vezels, vitaminen, mineralen, wel opgepast voor insulinepiek (suiker) en inwerking op de tanden.
Hier ga ik het bij houden

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website